Насловна Друштво Обрадовић: Хрватски идентитет почива на антисрпству

Обрадовић: Хрватски идентитет почива на антисрпству

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић пита зар је могуће да једна српска чоколадица буде разлог „толике хистерије“ у Хрватској и истиче да Хрватска политика и хрватски идентитет очигледно почивају на антисрпству.

Поводом чоколадица из Србије које је деци у Дубровнику делила хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, Обрадовић је на питање новинара у парламенту рекао да је заправо у Србији супротан феномен.

Навео је да нема проблем са хрватским производима као таквим јер увозимо оно што наши грађани желе да купе, те да је проблем што су „хрватски тајкуни“ преузели тржиште у Србији куповином трговинских ланаца, попут Ивице Тодорића, те да држе монопол.

„Србија је препустила хрватским тајкунима наше трговинско тржиште и нико се у Србији не буни. Држава дозвољава да пропадају наши трговински ланци и фирме, а да расте монопол хрватских тајкуна“, каже Обрадовић.

Како је навео, Двери се залажу за економски патриотизам, као и за мере заштите од увоза стране робе која је „преплавила наше тржиште“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here