Насловна Политика Обрадовић: Доста нам је ваших двоструких стандарда

Обрадовић: Доста нам је ваших двоструких стандарда

2
ПОДИЈЕЛИ

Ове године је Црна Гора ушла у НАТО. Наредне године ће нова чланица НАТО постати и БЈР Македонија. Следећа за улазак у НАТО је Србија. Паралелно са тим мора бити усклађена спољна политика Србије са спољном политиком ЕУ, што подразумева увођење санкција Русији. Један од нових захтева ће бити и пуштање низ воду Републике Српске, односно покушај њеног гашења и утапања у вештачки наметнуту БиХ – уз помоћ власти у Београду. Али, пре свега тога мора бити завршено са Косовом и Метохијом. То је тренутно главни Вучићев задатак добијен са Запада. Зато му се тако жури са унутрашњим дијалогом,“ саопштио је данас предсједник Српског покрета Двери и народни посланик у Скупштини Србије Бошко Обрадовић.

„Али, Србији се не жури. Време коначно ради за нас. Многи у Европи схватају да је подршка независности Косова била грешка и да су створили монструма чија је једина економија бављење трговином дрогом, оружјем и људима. Широм Европе расту политички покрети који су за поништавање признања независности Косова од стране њихових држава. Треба издржати и сачекати то ново геополитичко време. Време које коначно ради за нас,“ казао је лидер Двери.

Нисмо се предавали ни када нас је бомбардовао НАТО, зашто бисмо се предавали данас?

„Нисмо се предавали ни када нас је НАТО пакт бомбардовао 1995. и 1999, и то у тренуцима када нисмо имали нити једног савезника на нашој страни. Зашто бисмо се предавали данас када више нема бомбардовања и када имамо савезнике међу најмоћнијим силама света? Свет више није униполаран и ЕУ, САД и НАТО не могу више да раде шта хоће као у последњој деценији прошлог столећа,“ напоменуо је Обрадовић и додао:

„А свима онима који би да мењају границе на Балкану поручујемо да не пристајемо на западњачке дупле стандарде: кад се у Црној Гори организује лоповски референдум за издвајање из заједничке државе са Србијом – онда је то у реду, а када се помене демократски референдум за ново уједињење Србије и Црне Горе у једну државу – онда је то мешање у унутрашња питања друге државе. Када се Шиптари на КиМ боре за сепаратизам терористичким путем – онда је то право на самоопредељење, а када се Срби у Хрватској организују да се спасу од трећег узастопног геноцида у 20. веку – онда је то разлог да буду протерани са својих вековних огњишта у „Олујиˮ, највећем етничком чишћењу у Европи у другој половини прошлог века.“

Он је истакао да им је посебно мука од плашења народа ратом.

„Нико нормалан не жели рат, али нико нормалан се не одриче од дела своје државне територије. Ми смо у миру изгубили више становника него у рату. Ми демографски и економски нестајемо. Али, о томе нема дијалога. То Запад не интересује. Сада је најважније натерати Србе да се одрекну КиМ. Боље да се одрекнемо Вучића,“ поручио је Обрадовић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Istina živa.I danas se prijateljima nazivaju oni koji su nas satirali cijeli 20 vijek,a neprijateljima oni koji, ako ništa drugo, nisu nam odnemagali.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here