Насловна Друштво Обрадовић: Докази о лажном Вучићевом буџету (ВИДЕО)

Обрадовић: Докази о лажном Вучићевом буџету (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, је на јучерашњој конференцији за медије у Народној скупштини, изнео нове и ексклузивне доказе о лажном Вучићевом буџету на примеру не добијања плата свих радника Универзитета у Новом Саду, наведено је у саопштењу Двери.

„Сви смо ове године слушали о најбољем буџету свих времена и о наводном суфициту и фискалној консолидацији буџета РС, а онда смо дочекали у децембру следећу информацију, коју желим да поделим са вама и да покажем јавно документ који то и доказује“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Председник Двери медијима је прочитао текст документа, који је министарство просвете науке и технолошког развоја упутило свим деканима Универзитета у Новом Саду у којем се сви радници Универзитета обавештавају да неће примити плату за месец новембар, јер министарство не располаже у овом тренутку у свом буџету са довољно расположивих средстава на позицији зараде запослених за месец новембар 2016.

Услед чега факултети Универзитета у Новом саду неће добити средства за ову намену динамиком која је уобичајена. Недостајућа средства у министарству просвете, треба да буду обезбеђена из текуће буџетске резерве из буџета РС, након чега ће бити трансферисана индиректним корисницима, наводи се даље у тексту документа.

„Дакле, ово је доказ да је буџет и за 2016. далеко од најбољег буџета у српској историји, да никаквог ту суфицита нема, него на против касне плате запосленима на Универзитету у Новом Саду, а према информацијама са којима располажемо и другим факултетима у Републици Србији“, додао је Бошко Обрадовић.

Он је још рекао да ништа није боља ситуација запослених на Студију Б, јер ни они нису примили плате, и то чак од септембра месеца.

„У Вучићевом маркетингу постоји суфицит, а у реалном животу грађана Србије, постоји кашњење плате или плате уопште нема. Дакле, све о чему ова Влада говори је најобичнији политички маркетинг. Нема правих уштеда. Штеди се на смањењу плата и пензија, штеди се тако што се повећавају порези, таксе и акцизе. Отима се од грађана Србије, а Влада повећава трошкове на позицији Владе РС , за чак милијарду и шест стотина милиона динара, које је усмерено за нову Владину канцеларију“, закључио је председник Двери.

Бошко Обрадовић је на крају рекао да ће Српски покрет Двери, данас, у Народној скупштини, кроз амандмане, тражити да се свим просветим радницима у Србији додели Божићна награда, да им се ова Влада макар мало реваншира за све оно што им је опљачкала у претходним годинама, јер просветни радници имају 15% мању плату од просечне плате у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here