Насловна Друштво Обновљена светиња на Румији сија 10 година

Обновљена светиња на Румији сија 10 година

0
ПОДИЈЕЛИ

Crkva na Rumiji-Trojicin dan-2015.

Данас се навршава прва деценија од обнове Храма Свете Тројице на Румији.

Тим поводом у овој православној светињи биће служена литургија.

Црквена општина Бар је организовала превоз испред Саборног Храма Светог Јована Владимира.

Rumija-crkva-05

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је недавно да само демонске мрзитељске силе желе да сруше храм Свете Тројице на Румији.

Он је нагласио да такви људи мрзе и Бога и људе.

И барски парох Јован Пламенац казао је да храм на Румији смета само мрзитељима Цркве.

Crkva na Rumiji-Trojicin dan - 2015- 02

„Подбодени десетогодишњицом мученичког живота Храма Свете Тројице, Црном Гором ових дана сквиче демони насељени у душама богобораца, насукани на румијску цркву као набодени на глогов колац, а модерни црногорски гонитељи Цркве прогоне је, називају је погрдним именима, импутирају јој свакојаке неистине и траже њену главу“, рекао је он.

Пламенац истиче да храм Свете Тројице није пореметио вјерски склад међу барским житељима, те да је на обновљени објекат обрушена мржња.

rumija-crkva-05

„Обновљена Црква Свете Тројице на Румији људима у Црној Гори, којима је богоборна идеологија одузела духовни вид, засметала је као што штакорима засмета сунчева свјетлост. И већ од првог њеног дана обрушили су се на њу силном мржњом, коју у себи има само богоборна душа”, казао је он.

Као што су, како је навео, својевремно Диоклецијан, Максимилијан и други гонитељи Цркве стављали хришћане на муке, Светог Ђорђа, Светог Димитрија и многе друге које кроз вјекове слави читав хришћански свијет, тако ови модерни црногорски гонитељи Цркве прогоне румијску цркву називају је погрдним именима, импутирају јој свакојаке неистине, траже њену главу.

 crkva na rumiji

„Као када су пред Кајафу, и пред Пилата, довели лажне свједоке да би осудили Исуса Христа, тако након обнове румијске цркве изводе лажне свједоке који тврде да је она пореметила барски међувјерски склад, да у румијској литији након њене обнове не учествују муслимани и римокатолици. То раде без иједног доказа, без податка колико је муслимана и римокатолика учествовало у Тројчинданској литији прије обнове румијске цркве, а колико након њене обнове. Штавише, ниједном нијесу дошли на Тројчинданску литију, да виде шта се ту догађа“, рекао је Пламенац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here