Насловна Насловна Обистињује се ИН4С порука: Русија и САД заједно против терориста Исламске државе

Обистињује се ИН4С порука: Русија и САД заједно против терориста Исламске државе

1
ПОДИЈЕЛИ

Непосредно након што су војни званичници САД назвали негирали тврдњу Русије да су њени авиони летели заједно с америчким у заједничкој мисији са коалицијом на чијем челу је војска САД у борби против Исламске државе, из Бијеле куће је стигао коментар да САД „наравно могу и са Русијом у борбу против Исламске државе“.

Портпарол америчког предсједника Доналд Трамп – Шон Спајсер је казао новинарима да је нови шеф Бијеле куће отворен према идеји извођења заједничких операција са Русијом у борби против Исламске државе у Сирији, преноси АФП.

Министарство одбране Русије је саопштило да су руски војни авиони у Сирији учествовали у мисији с коалицијом на чијем челу су САД у нападу на положаје Исламсје државе.

Ова информација, очекивано, изазвала је велике реакције широм свијета.

Русија је предлагала такву сарадњу и у прошлости, али је администрација бившег америчког предсједника Барака Обаме то одбијала. Сада, након ове објаве руског министарства, дјелује као да је сарадња са новом администрацијом ипак могућа.

Према наводима руског Министарства одбране, снаге те земље у Сирији су добиле координате положаја Исламске државе код града Ал Баба „од САД путем вруће линије успостављене са сједиштем међународне коалиције“.

Два руска војна авиона и два авиона коалиције на чијем челу су САД напали су те мете, уништивши неколико складишта муниције и депоа са горивом, као и екстремисте и њихово наоружање“, наводи се у саопштењу.

Из Пентагона убрзо је стигао деманти да се ради о америчким авионима, као што су то масовни медији широм свијета одмах претпоставили, уз објашњење да су у операцијама учествовали турски авиони из здруженог састава Коалиције.

Нова америчка администрација прихватила је ову „поруку“ из Москве, па је из Бијеле куће стигло и саопштење да је предсједник Трамп отворен за спровођење заједничких операција против Исламске државе са Русијом.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Bravo Ameri bravo Rusi, svi u napad na islamski fundamentalizam.
    Sledeća meta islamisti u Srpskoj oblasti Kosova i Metohije i severa Albanije, kao i islamiststi u Srpskoj Bosni.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here