Насловна Политика Обезбеђење из Сребренице се извинило Вучићу

Обезбеђење из Сребренице се извинило Вучићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Директор агенције „Securitas“ Мирсад Ћатић, чији су запослени били редари на комеморацији у Сребреници, извинио се премијеру Србије Александру Вучићу због напада.

potocari-napad-na-aleksandra-vucica 2

Ћатић је у изјави дневном листу Блиц рекао да му је жао због свега што се десило 11. јула у Поточарима.

Жао ми је, спреман сам да упутим извињење и изивњавам се премијеру Србије Александру Вучићу и јавности у Србији, пре свега као човек, али као Бошњак и држављанин БиХ и неко ко је често у Београду, ко је годинама пословно у Србији, у којој имам велики број пријатеља„, рекао је Ћатић.

Иако је Ћатић довођен у везу са нападом на Вучића, он је истакао да нити радници „Securitas“, нити он лично нису криви за тај инцидент.

Као приватна агенција нисмо учествовали у обезбеђењу комеморације, само смо помогли одржавање овог догађаја тако што смо нашим запосленима дозволили да буду редари, а они су тамо били под командом надлежних државних институција„, рекао је Ћатић.

Према његовим речима та фирма није била укључена у процене безбедносне ситуације и потенцијалних ризика у Поточарима, већ су то радиле надлежне државне службе.

Ћатић је додао да није упознат са евентуалним постојањем плана за напад на српског премијера и поручио да се искрено нада да ће нападачи на премијера што пре бити откривени и приведени правди

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here