Насловна Друштво Обезбеђен новац за радове на Јужном току

Обезбеђен новац за радове на Јужном току

0
ПОДИЈЕЛИ

srbijagasДиректор “Србијагаса” Душан Бајатовић изјавио је данас да је пројекат за почетак изградње гасовода Јужни ток кроз Србију завршен и да је обезбеђен новац за почетак радова.

Он је, гостујући на РТС-у, рекао да је у току ревизија главног пројекта и да се ових дана очекује добијање локацијске дозволе, која мора да претходи расписивању тендера за извођача радова.

Бајатовић је појаснио да ће се радови изводити у чеетири лота, Зајечар – Параћин, Параћин- Смедерево, Ковин -Врбас, Врбаса- Бачки Брег и додао да је испројектована деоница до Хрватске и траса од Београда према Републици Српској, а да се тренутно ради пројекат јужног крака према Македонији.

Бајатовић је рекао да је новац обезбеђен кредитом од 75 милиона евра који је заснован на државној гаранцији, а да ће Руси уложити још толлико. Такође, како је додао, од следеће године од “Гаспрома”, “Србијагас” очекује кредит какав су дали и Бугарској, од око 175 милиона евра, тако да ће у фебруару, марту идуће године имати за почетак радова 500 милиона евра.

“Остатак ће бити пројектно финансирање од банака, пре свега руских”, рекао је Бајатовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here