Насловна Политика Обама се враћа

Обама се враћа

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши предсједник САД Барак Обама намјерава да убрза повратак у јавни живот земље, пише лист „Хил“, а преноси „Спутњик“.

Лист наводи да ће се Обама вратити на националну политичку сцену ове јесени. По његовим ријечима, то ће бити „деликатан плес“, јер демократе не желе да он постане лице партије.

„Како тврде савјетници блиски Обами, без обзира на то што ће он играти активну улогу у пружању помоћи за обнову партије, значајан дио овог посла неће бити видљив,“ наводи „Спутњик“.

Обама је био предсједник САД осам година. То је, по закону, максималан рок. Он је 20. јануара 2017. године предао своје надлежности републиканцу Доналду Трампу, који је на изборима побиједио Хилари Клинтон. Управо је он, који је једно вријеме због њене болести водио и њену предсједничку кампању, убиједио Клинтон да призна пораз. За вријеме његове администрације настала је Исламска држава, а овај добитник Нобелове награде за мир увео је САД и свијет у седам нових ратова и уништио руско-америчке односе, који су данас гори него што су били у вријеме Хладног рата. 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here