Насловна Политика Амерички конгресмен: Обама, шаљи оружје Украјинцима

Амерички конгресмен: Обама, шаљи оружје Украјинцима

0
ПОДИЈЕЛИ

Водећи посланици у САД појачали су притисак на предсједника Барака Обаму да снабдје Украјину смртоносним одбрамбеним оружјем у борби против проруских снага.

Barak Obama2

Предсједник Представничког дома америчког Конгреса Џон Бонер и група водећих демократа и републиканаца упутили су писмо Обами у којем наводе да акције Русије представљају више од напада на суверенитет Украјине.

То је „гротескно кршење међународног права, пријетњу по Запад и напад на међународни поредак који је уз велику цијену успостављен послије Другог свјетског рата“, наводи се у писму, преноси АП.

Та група од 11 посланика тврди да је Споразум из Минска, којим је утврђено примирје, само повећао добитке Руса и проруских побуњеника.

„Позивам вас да брзо одобрите додатне напоре како би се подржали напори Украјине да одбрани своју суверену територију, укључујући трансфер смртоносних дефанзивних оружаних система украјинској војсци“, стоји у писму Обами. Предсједник САД још увијек није донио одлуку о слању оружју Кијеву, казала је помоћница државног секретара САД за европска и евроазијска питања.

Многе европске владе се противе било каквом потезу САД у правцу пружања војне подршке украјинској влади, страхујући да би то могло да изазове шири рат.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here