Насловна Политика Пелин: Обама је крив за Исламску државу

Пелин: Обама је крив за Исламску државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Могућа кандидаткиња на наредним предсjедничким изборима у САД Сара Пелин оптужила је предсjедника САД Барака Обаму за успон Исламске државе.

????????????????????

Она је истакла да први човjек САД није успiо да сломи џихадистичку организацију и да заустави њен раст пошто је смањио борбено учешће америчке војске у Ираку.

“Успон Исламске државе је директан резултат одбијања актуелне америчке администрације да прихвати упозорења. Блиски исток је буре барута и тренутно је пред распадом“, навела је Пелинова.

Она је питала и да ли су заиста САД побиједиле у рату у Авганистану и Ираку прије него што су те државе објавиле бијелу заставу.

“Када видите да зли исламски терористи марширају узвикујући “Алаху акбар“ од Сирије преко Ирака, Либије, Јемена, до улица Париза, то не изгледа као побједа“, додала је Пелинова.

Бивша гувернерка Аљаске је критиковала Обаму и због позива вјерницима да не изједначују ислам са тероризмом.

То неће спријечити исламисте да убијају хришћане, престаните да кривите жртве и пробудите се, господине предсједниче. Док хришћани држе руке у молитви, радикални исламисти желе да им одсјеку главе“, истакла је Пелинова.

Она је потом прокоментарисала изјаву портпаролке Стејт дипартмента Мари Харф, која је навела да САД не може побиједити џихадисте убијањем.

“Стварно? Кажите то онда нацистима. Ох, чекајте, не можете да им кажете, мртви су. Ми смо их убили“, закључила је Пелинова.

Сарадница Џона Мекејна, који је изгубио на предсjедничким изборима 2008. године, је почетком године између редова наговijестила да САД треба да добије предсjедницу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here