Насловна Друштво НСД: Симболе Никшића уништава корумпирана локална власт

НСД: Симболе Никшића уништава корумпирана локална власт

0
ПОДИЈЕЛИ

Нова српска демократија најоштрије се противи намјери корумпиране локалне власти у Никшићу да девастира градско језгро и због својих личних интереса и интереса појединаца блиских режиму уништи неке од симбола града Никшића, пише у саопштењу које је потписао предсједник Општинског одбора НСД у Никшићу, Јанко Милатовић.

„Овој власти и њиховим сарадницима из тајкунских и криминалних кругова је сметало све што је Никшић чинило препознатљивим, а што њима не доноси корист, па су се потрудили да погасе сва предузећа, униште привреду и економију, да омладину оставе без било какве перспективе, да сруше позориште, поломе старе чесме, а сад су се у духу своје рушилачке политике одлучили да се обрачунају са липама на Тргу Слободе, које су и емоција и потреба Никшићана“, истичу из НСД.

Они још кажу да деценијама нико није ни помишљао да направи један овакав потез, јер су липе биле дио градског духа, нешто по чему је, између осталог, Никшић личио на себе.

„Али, онда су они који су већ годинама били неспособни да допринесу бољитку нашег града поново посегли за силом и поново пошли логиком „пошто смо уништили све што смо могли, што не би и липе замијенили шанковима“. Онај „стручњак“ који је смислио ову глупост, не само што, очигледно, нема везе са Никшићем, него је у потпуности минимизирао све оне штетне последице овакве одлуке, од еколошких до културолошких, а тај и такви очигледно желе да наш град не личи на себе и да неким катастрофалним решењима подигну споменик својој политици, која се може оцијенити као владавина најнеспособнијих људи у историји не само Никшића него и шире“, казао је Милатовић у саопштењу.

Из НСД додају да је пресудно, као и у бројним другим случајевима, било да се отвори простор разним лицима блиским ДПС-у да остваре личну добит, занемарујући чињеницу да се оваквој одлуци противи највећи број грађана Никшића. Они су подсјетили на чињеницу да поводом овога случаја није била одржана ни јавна расправа, што говори о томе да се све жели завршити на брзину и без консултовања грађана, сматрају из ове партије.

„Грађани Никшића не смију да ћуте, пред њиховим очима се одвија нова епизода уништавања нашег града и његове будућности. ДФ је показао на који начин је једино могуће супротставити се рушитељима, криминалцима и лоповима, и сви смо обавезни да бранимо оно што је живот нашег града и будућност наше дјеце“, закључио је Милатовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here