Насловна Издвојено НСД: Режим и амбасада САД припремају терен за обрачун са СПЦ

НСД: Режим и амбасада САД припремају терен за обрачун са СПЦ

14
ПОДИЈЕЛИ

Режим и амбасада САД припремају терен за обрачун са СПЦ, саопштио је данас Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије. Он је нагласио да је лажна анкета коју је по налогу америчке амбасаде одрадио ЦЕДЕМ открила праве намјере амбасаде САД и ДПС и њихових сателита а то је припрема терена за обрачун са Српском православном црквом која је оснивач Црне Горе, њен духовни темељ и нераскидива веза нашег народа са својим традиционалним вриједностима.

Саопштење НСД-а преносимо у цјелости:

Као што смо и обећали грађанима, ДФ и Нова српска демократија настављају са раскринкавањем опасних намјера црногорског криминалног режима и њихових налогодаваца из амбасада водећих НАТО држава, које за циљ имају уништавање истинске Црне Горе и њено измјештање из природног, историјског цивилизацијског круга.

Зато и данас упозоравамо јавност на лажирану анкету коју је по диктату америчке амбасаде овога пута објавио ЦЕДЕМ, а то исто ради Ипсос и слични плаћеници.

Ова намјештена анкета је открила праве намјере америчке амбасаде и њених агентура у Црној Гори, а неки дјелови директно су усмјерени на стварање атмосфере хаоса и изазивање сукоба.

То се нарочито односи на покушај да се минимизира значај Српске православне цркве, довођењем у исти ранг и исте проценте са полицијом, као и уметање у истраживање јавног мњења једне НВО која се силом покушава представити као црква.

Само неко крајње злонамјеран може да набија рејтинг црногорској полицији, најобичнијој партијској ћелији ДПС-а коју за сурове обрачуне са политичким неистомишљеницима користе Мило Ђукановић и његови послушници.

Такође, перфидно се у овим „истраживањима“ појављује такозвана ЦПЦ чиме се покушава изједначити канонски призната СПЦ са једном псеудорелигиозном организацијом регистрованом у МУП Цетиње, која се у континуитету бави обијањем цркава и храмова митрополије Црногорско – приморске.

Они који крерирају оваква истраживања, прије свих амбасада САД у договору са ДПС и њиховим сателитима, открили су своје праве намјере, а то је припрема терена за обрачун са Српском православном црквом, што је било и очекивано ако се има у виду да је СПЦ оснивач Црне Горе, њен духовни темељ и нераскидива веза нашег православног народа са својим традиционалним вриједностима.

Ето довољно мотива да неко ко се, попут црногорског криминалног режима, опредијелио за издају, свом снагом државног апарата, а уз подршку странаца који желе да виде Црну Гору понижену и ван њеног цивилизацијског круга, удари на цркву и тако зада последњи ударац нашој земљи.

Народ Црне Горе презире сваког окупатора, али још више локалну агентуру која је спремна на издају и која се бесрамно нуди окупатору, у овом случају амбасадама водећих НАТО држава.

Зато су и ова лажна истраживања у ствари загријавање атмосфере за обрачун са СПЦ и традиционалном Црном Гором, али инспиратори тога антисрпског, антицрногорског и антиправославног пројекта треба да знају да су кроз историју многи окупатори имали сличне идеје, а знамо како су оне пролазиле у судару са слободом.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „SPC osnivač Crne Gore “ ?
  Pitam se pitam , kako je crkva nastala 1920 mogla osnovati državu međunarodno priznatu 1878 ?

  Neko je ovđe nešto pobrkao, ova se matematika ne poklapa nikako !

  • 0
   0

   A ,Śora,mrčo…da nijesi s Cetinja možda? To ti je Mitropolija crnogorsko-primorska..A što je ti i takvi zovete SPC i što su Mitropoliti listom bili Srbi,to ne mijenja ništa od stvarnosti .Odje su vazda bili naši i vaši,Turci i Srbi.

 2. 0
  0

  Šjora,

  S obzirom na nick koji koristite,pretpostavljam da obitavate u Boki.
  Ako je moja pretpostavka tačna,morali biste znati za Miholjsku prevlaku i sjedište Zetske arhiepiskopije koju je ustanovio Sava Nemanjić 1219 god.
  Morali biste biti oprezniji sa „brkanjem lonaca“ , da ne biste izazivali podsmjeh svakog dobronamjernog Bokelja.
  Odmah,da Vam „olakšam“, moji korijeni u Boki su stari 500 godina.
  Ovo napominjem zbog Vas,da mi pripremite eventualnu bolju repliku od one da smo mi Srbi u Boku stigli prije 20 tak godina.
  Na taj način želim da Vam uštedim vrijeme.

  Srdačan pozdrav

 3. 0
  0

  Oćeš da kažeš da je SPC bila od 1219 ovđe ?
  Šuplja ti je za priča , dovoljno je pročitati Tomos Vaseljenskog Patrijarha koji je izdao SPC kada se formirala 1920 , ili ukaz kralja aca palikuće , pa viđeti šta su činjenice .
  A za bajke i egzarhu Pećkog trona i težnji naroda za ujedinjenje ne ponavljaj , smuče mi se koliko su šuplje .
  Istina je da je zahvaljujući goloj sili i trenutnom političkom stanju u Evropi , kralj aco palikuća „ujedinio državu i crkvu“ , a sve te bajke i nekakvom kontinuitetu su neistine za neuke, dosta je znati da su Pećku Patrijaršiju dva puta ukidali, da je Pećke Patrijarhe postavljao Sultan , a da su crnogorske Vladike birane na opšte crnogorskom zboru , i uočiti šta je činjenica .
  Danas se izvrtanjem činjenica vrši posrbljavanje crnogoraca od strane MCP , ali čini mi se neće još zadugo .
  Još da ti rečem da je činjenica da je srba ovđe bilo od 3% do 9% 1991 , a sad ima oko 28% , dakle ili se neko razmnožava brzo ili su neki promjenili naciju od skoro !

  • 0
   0

   Шјора, оно што је бајка то је прича да је постојала некаква аутокефална црногорска црква. То могу да напишу само три врсте коментатора, они који не знају шта је аутокефалија, они који не знају буквално ништа о историји митрополије или неко ко свјесно лаже. Ви се пронађите у коју од ове три категорије спадате, а бајку да сте ван ове три категорије оставите за неког наивнијег, ако га има.

   Разбацујете се документима, пријетите празном пушком. Ви сте нешто прочитали?! То како сте прочитали указ краља Александра говори да не знате да читате или се надате да тај указ нико није прочитао. Нема нигдје аргумента који би могао да потврди вашу лаж о историјском постојању аутокефалне црногорске цркве, ни у указу краља Александра ни у никаквим Томосима Васељенског патријарха.

   Види се Шјора да сте по духу потурица, жалите за султаном, и прижељкујете неког данашњег султана који би опет проглашавао укидање српске цркве. Залудне су ваше наде, хвала Богу што је тако. Залуду су и султани проглашавали престанак постојања српске цркве, ево српске цркве данас у свим српским земљама, живи пуним животом. Резултат вашег покретања акције за укидањем српске цркве неће бити ништа већи од овог који је услиједио након султанских предузимања. Ви ћете остати, након свега само једна историјска карикатура, један политичко историјски кикс.

 4. 0
  0

  Kad već pominjete Tomos pismo…….Da li Tomos pismo ima nvo CPC?
  Pa nećemo valjda ukinuti istorijske fakte zato što su nekome mučni?

 5. 0
  0

  I još nešto draga šjora…….ne uzimajte osnovu za „činjenice“ kojim baratate Dnevne Novine,Pobjedu i Manifest KPJ

  Srdačan pozdrav

  • 0
   0

   Ma sta se raspravljas s njim, to je obicna milogorska propaganda… Svi su se Petrovici izjasnjavali kao Srbi, na popisu stanovnistva iz vremena kralja Nikole velika vecina se izjasnila kao Srbi i za to postoji obilje pisanih dokaza. Raspravljati se sa ovakvim likovima je gore nego udarati glavom u kamen…

 6. 0
  0

  Pećka Patrijaršija postoji od 1346 do 1463 kada je turci ukidaju , pa je turci 1557 ponovo osnivaju i ukidaju 1766 .
  Interesantno je :

  „“Kada Pećka patrijaršija 1557. dobija od Carigrada povlastice ona stiče i svoju teritoriju… pored starih oblasti nekadanje pećke partijaršije pre turske najezde, nova Pećka patrijaršija dobila je nove dijeceze u Bosni i Hercegovini, Dalmaciji, Hrvatskoj i Slavoniji sa Sremom i u Ugarskoj, čak tamo do Budima. Prema tome Pećka patrijaršija je posle 1557. proširila svoju jurisdikciju nad pravoslavnima u svim zemljama, gde se srpski narod naselio u XV i XVI veku. Ovako proširena Pećka patrijaršija daleko je prelazila pod Turcima granice Patrijaršije iz doba Nemanjića “ .
  Vaša Čubrilović

 7. 0
  0

  Eto priznajem da „ne znam“ kako je mogla crkva osnovana 1920 stvoriti državu međunarodno priznatu 1878 ??
  Vidim ni vi tu matematiku ne pronalazite no skrećete temu na druge stvari , pa ću shvatiti da ni vi ne znate pa me zavlačite .
  Činjenice su jasne , neko je nešto lupio i ostao živ !
  A boli vas okle sam pa da vam kažem da sam sa crnogorskog primorja !

  • 0
   0

   Мисли се на Црну Гору у територијалном смислу, на метох цетињске митрополије СПЦ. СПЦ је стара 800 година и не равна се према држави ЦГ која је копиле аустроугарске дипломатије из 1878.

   И не постоји никакво црногорско приморје нити је кад постојало, у питању је српско приморје.

   • 0
    0

    Ha , ha , ha , pa naravno da je „primorje srpsko“ , dolaze kao turisti , konobari , kuvari , more je svakog ko ima da plati smještaj 50 a ležaljku 5-10€ , ili je došao da radi , da tim da porez od svega ide u crnogorski budžet , pa ti viđi čije je .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here