Насловна Друштво Индоктринација ученика у режији НАТО протагониста

Индоктринација ученика у режији НАТО протагониста

3
ПОДИЈЕЛИ

Нису се удостојили да понуде нашој омладини једну јавну дебату гдје ће, на основу укрштених ставова, пружити прилику пљеваљским гимназијалцима да заузму став по том питању, истакао је Слободан Радовић из Нове српске демократије, везано за режимску НАТО пропаганду међу средњошколцима у Пљевљима. 

Министар правде Зоран Пажин одржао је у уторак предавање о НАТО-у ученицима пљеваљске гимназије „Танасије Пејатовић“. Пажин је предавање како наводи „ДАН“ одржао у 11 часова након чега је прекинута редовна настава. Предавању су присуствовали, како преноси тај лист, и малољетни школарци. Посјета ученицима организована је у оквиру „НАТО инфо дана“ који је одржан у Пљевљима, а делегацију су поред министра правде чинили Веско Гарчевић и амбасадорка Пољске у Црној Гори Ирена Татажињска.

Тим поводом, модератор анти-НАТО трибина у организацији Клуба младих Нове српске демократије, Слободан Радовић је казао да су већ дуже вријеме Пљевља град театар у којем су помијешани сви могући и немогући жанрови.

“Подгорички режисери пљеваљског еколошког, економског и општедруштвеног хорора ангажовали су неколицину аматерских глумаца из нашег града који су, истини за вољу, тај сценарио претворили у пародију – због чега су нам неријетко и симпатични. Ипак, степен њихове сервилности одавно је постао дегутантан, а како вријеме пролази и опасан. Томе свједочи и посљедњи чин тровања наших гимназијалаца једним милитантним и превазиђеним садржајима врховног свјетског тирјанина. Нису се удостојили да понуде нашој омладини једну јавну дебату гдје ће, на основу укрштених ставова, пружити прилику пљеваљским гимназијалцима да заузму став по том питању. Не, они су толико забраздили у сервилности да уопште не схватају значај дијалога. Управо такав сој људи је спреман да се упусти у, вјероватно и најтежу улогу коју су им опредијелили њихови послодавци, а то је расрбљавање Пљеваља – прогоном ћирилице, Српске Нове године и апсолутном маргинализацијом Срба из процеса запошљавања. Ипак, увјерен сам да је ово последњи круг нашим Маратонцима, те да је њихово комедијање ушло у посљедњи чин”, рекао је Радовић.

Испаштали и матуранти из Средње стручне школе

Подсјећамо да је прије неколико недјеља високи функционер ДПС-а и директор Средње стручне школе у Пљевљима, Мерван Авдовић, позвао полицију матурантима који су прослављали завршетак средњошколског образовања уз пјесму „Ој, Косово, Косово“.

Maturanti Pljevlja

Тим поводом, матуранти су за „Пљеваљске новине“ изјавили да им није нам јасно шта је ту некоме спорно.

„Нико нам неће одредити шта да пјевамо. То су пјесме нашег народа, српског народа, и нормално је да нам је у срцу најсветија од светих земаља. Ми не знамо ниједног православца међу матурантима наше школе који се не изјашњава као Србин. Свака генерација је пјевала ове пјесме и друштво би требало да се поноси оваквим људима који су уз све притиске показали да су самосвјесни млади људи, који знају ко су им били преци и који се не дају преварити и изманипулисати“, рекли су матуранти.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  У Пљевљима ће се власт срушити као кула од карата. Прво, кад изађе на свјетло дана скандал са директором ртвпв(који “путује по свијету“ НЕЛЕГАЛНО ИЗАБРАН!).
  Потом, са осталим директорима, претежно, неписменим (библиотека, елементарно неписмена, бирали је и неки од актера “афере снимак“ ), галерија – неписмен и неурачунљив… општински секретари, то је тек посебна прича..
  Постоји већ низ “инспиративних“ надимака којима Председник Ђачић назива своје сараднике. То ће он сигурно објавити у некој збирци, кад буде имао више слободног времена:).
  Што се тиче “натоваца“ у Пљевљима, човјек може само да каже – јадан нато:).

 2. 0
  0

  BRAVO NAŠA ČASNA OMLADINO ,NEDOZVOLITE DA BORBU VAŠIH PREDAKA BACE POD NOGE NEKI MERVANI I SLIČNI IZRODI .VAŠI PRECI SU VASPITAVANI I DUHOVNO I RASLI NA KOSOVSKOM MITU KOJI JE NAJVEĆI ZAVJET SVAKOGA SRBINA MA GDJE BIJO.HVALA VAM NAŠA PLEMENITA MLADOSTI DA NASTAVLJATE SVETI ZAVJET.NAŠA SRPSKA ZAKLETVA MORA BITI:“DABOGDA MI SE DUŠA OSUŠILA AKO TEBE ZABORAVIM KOSOVO“TO JE JAČE OD SVIH NAŠIH NEPRIJATELJA ,A NJIH NIJE MALO.UDRUŽILI SU SE PAŽINI,GARČEVIĆI,AVDOVIĆI,TATAŽINJSKI I SLIČNI KONVERTITI KOJI RADE ZA INTERESE NEKOGA DRUGUGA A NE ZA NAS .NEĆE DA MOŽE ,NEMOŽE SE PREVARITI CIJO NAROD,SVE RADE DA SE VLASUI NEDOSJETE,DOSJETILI SMO SE ,TRČITE ZADNJI KRUG.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here