Насловна Политика НСД и ДНП на Конгресу Јединствене Русије

НСД и ДНП на Конгресу Јединствене Русије

2
ПОДИЈЕЛИ

Делегција НСД-а, ДНП-а у оквиру свог учешћа на петнаестом Конгресу Јединствене Русије обавила је разговоре са предсједником државне Думе Сергејем Наришкиним.

У заједничком саопшењу двије партије, наводи се да се у отвореном и пријатељском разговору Милан Кнежевић захвалио предсједнику Наришкину на недавно усвојеној Резолуцији коју су једногласно подржали свих 422 депутата државне Думе, а односи се и на друштвено-политичку ситацију у Црној Гори и неопходност одржавања референдума о евентуалном чланству Црне Горе у НАТО.

Лидер ДНП-а је говорећи о Балканском савезу војно неутралних држава посебно нагласио улогу Русије у могућој реализацији те иницијативе, која је у претходном периоду наишла на подршку политичких структура у региону као основна претпоставка мира и стабилности на Балкану.

Потпредсједник НСД-а Страхиња Булајић, говорећи о дубоким историјско-државним везама Црне Горе и Русије, посебно је апострофирао антицрногорски чин Ђукановићевог режима који је увео санкције Русији.

Говорећи о угрожености православља у Црној Гори, Булајић је потенцирао опасност државно прокламованог пројекта о тзв. изласку из источноправославног цивилизацијског круга који подразумијева прекид са духовно историјским континуитетом Црне Горе, а чији завршни чин би требало да буде коначни обрачун са Митрополијом црногорско-приморском.

Без обзира на сложеност тренутних односа између званичне Црне Горе и Русије, на састанку представника НСД-а и ДНП-а са предсједником Думе Сергејем Наришкиним и потпредсједником Сергејем Жељезњаком закључено је да историјске и братске везе наша два народа представљају непроцјењив залог.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Bregzit od NATO i EU koji se bez etike i duše beznadno ruše – ево опет доброг гласа, без Русије нема спаса.
  Ми смо браћа сестре двије и Србије и Русије.
  Великога рађа сина многољудна земља Кина.
  И Индија земља стара Московскога штује Цара!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here