Насловна Политика НСД: Борба за спас Мораче је дужност свих који желе бољу ЦГ

НСД: Борба за спас Мораче је дужност свих који желе бољу ЦГ

10
ПОДИЈЕЛИ

Политичко-криминална организација под називом Демократска партија социјалиста у свој пројекат уништења Црне Горе активно је укључила и потапање ријеке Мораче и изградњу хидроелектрана из којих би профит извлачили рођаци и пријатељи Мила Ђукановића, наводи се у саопштењу Нове српске демократије.

„Безобзирна пљачка којој је наша земља деценијама изложена од стране Ђукановића и ДПС-а опустошила је економију ЦГ и осиромашила грађане, и сада је још једино преостало да униште природна богатства. Због профита Ђукановића и његове уже породице уништењу је изложен читав овај крај, његова природна богатства, као и манастир Морача, који је за скоро осам вјекова свога постојања преживио многе окупаторе и душмане нашег народа, али сада се нашао на удару оних који су више пута показали да су нешто најгоре што је могло задесити Црну Гору. И као што владају без већинске подршке народа, уз помоћ силе, уцјена и злоупотреба државног апарата, та лоповска и бестидна организација, коју предводе Мило Ђукановић и разни пробисвијети из свијета организованог криминала, немају ни подршку Морачана за овај злочин над историјом и природним богатствима овога краја, али их то не спутава јер су обневидјели од новца који им се мота по главама“, стоји у саопштењу.

Из НСД кажу да је и струка већ више пута дала свој став о овом случају и истакла да се не ради о стратешки утемељеном приступу, већ о омогућавању одређеној интересној групацији да своје амбиције о потапању спроведу у дјело, а последице погрешних одлука биле би катастрофалне за цијело друштво, и за будуће генерације.

„Подсјећамо да су свој глас против уништења Мораче дигле најзначајније адресе у Црној Гори, првенствено Митрополија црногорско-приморска и лично његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије. О вриједности и љепотама овога краја говорио је и један од најзначајнијих свјетских еколога Франц Вебер, који је казао да је ријека Морача као Бетовенова симфонија. Један од највећих бораца за заштиту Мораче, књижевник и публициста Комнен Бећировић, истакао је да се Морача афирмисала као свјетска вриједност достојна да буде уврштена међу највећа добра човјечанства под заштитом Унеска“, истичу из НСД.

Међутим, како кажу, у Црној Гори је на сцени режим који има потпуно друге вриједности, који је препознатљив по терминима као што су: уништење, рушење, девастација, загађење, пљачка, лоповлук, криминал, непотизам, уцјене…

„На тим ,,вриједностима“ се базира организација коју предводи Мило Ђукановић, која ратујући против Мораче показује свој дубоки антицрногорски карактер. Борба за спас Мораче је дужност свих грађана Црне Горе, свих који се залажу за бољу, здравију и чистију Црну Гору. Нова српска демократија ће наставити са својим активним учешћем у тој борби, као што је то било и раније када су на Морачу насртале исте особе са сличним плановима властитог богаћења“, закључује се у саопштењу.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Потоп Мораче би био један од најтрашнијих злочина који се да замислити!
  Докад ће проклетство овог режима да мори Црну Гору???

 2. 0
  0

  Јесте, у харчењу богатстава Црне Горе, садашњи њен власник дао је своме сину Блажу да гради централу у Рашку између Доње и Горње Мораче! Несрећно му било!

 3. 0
  0

  Хвала Новој на овом оглашавању. А како без гусала разговора нема па наравно ни о епској земљи Морачи, ево уз јеку гусала ова руковет стихова из поеме Авет потопа над Морачом коју изроморих прије више од пола деценије на обали Сене

  https://www.youtube.com/watch?v=wFVUFYfq4Rw

 4. 0
  0

  Да ли ће Милов наследник Душко Марковић коме је мајка из Мораче, бити извршилац кобне намјере свога предходника да потопи своју ујчевину?

 5. 0
  0

  Ево баш јутрос видим на Спутнику да граду Мосулу, у Ираку у коме се ушанчио Даеш, пријети потпуни нестанак са његових милион и по становника, будући да џихадисти пријете да дигну у ваздух брану више Мосула, највећу на Средњем Истоку, иза које које је језеро са милијардама кубика воде.
  Још у вријеме прве велике полемике о Морачи стручњаци су упозоравали да би слична судбина могла задесити Подгорицу, било због ратних збивања, било због земљотреса. Чак су израчунали, уколико би дошло до пролома брана на Морачи, да би водени стуб у центру Подгорице био висок шеснаест метара. А ако Монтенегро уђе у Нато, а овај зарати на Русију, нешто тако би постала неминовност.

  https://fr.sputniknews.com/international/201701031029453163-mossoul-barrage-catastrophe/

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here