Насловна Друштво Новогодишња провокација из Тиране

Новогодишња провокација из Тиране

1
ПОДИЈЕЛИ

Нови инцидент, којим се прети суседним земљама плод је бизарне забаве којом су Рамини фанови позвани да за празнике шаљу пригодне поруке мобилним телефонима шаљући слике које су ласерима пројектоване на зид велелепне виле у којој живи албански премијер.

edi-rama-velika-albanija-fasada

После нечувене провокације са пуштањем дрона на стадиону ЈНА, албански премијер Еди Рама је пројекцијом мапе велике Албаније на фасади своје виле још једном је показао да је добросуседска сарадња са Србијом и осталим суседним државама само добра представа смишљена за Европску унију, а да у стварности има сасвим другачије циљеве.

Слика се појавила за новогодишње празнике и постављена је на Рамин званични профил на Фејсбуку, а изазвала је праве салве одушевљења његових присталица.

Нови инцидент, којим се прети суседним земљама Србији, Македонији, Грчкој и Црној Гори и директно удара на њихов територијални интегритет, плод је бизарне забаве којом су Рамини фанови позвани да за празнике шаљу пригодне поруке мобилним телефонима. Одабране поруке затим су ласерима пројектоване на зид велелепне виле у којој живи премијер, а гле чуда једна од њих је била и мапа велике Албаније која је пре два месеца изазвала највећи дипломатски скандал и захлађење односа између Србије и Албаније после рата на Косову 1999. године.

Мапа фантомске албанске државе изазвала је одушевљење Раминих фанова, а многи од њих су је назвали “ реалном“ и “ легендарном“. Критике на овакво понашање албанског премијера уследиле су из суседне Грчке.

Застава велике Албаније која се појавила на фудбалској утакмици између репрезентација Србије и Албаније прошле јесени, већ је донела велике невоље већини балканских земаља, а најупадљивије је било што је у овај случај био умешан и брат премијера Олси Рама. На ову провокацију надовезала се нова када је албански премијер приликом званичне посете усред Београда позвао Србију да призна Косово. Застава на којој је двоглави орао и мапа велике Албаније Раму је дочекала и на Косову.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Није никакво изненађење било какав вид провокације из сусједне Албаније. Они са овим поступком испитују терен и реакције земаља из окружења.
    И наравно, црногорска Влада на челу са Милом Ђукановићем ће да ћути, као и досад. Њима је у овом тренутку најважније да дочекају српског крвника Тачија, јер другачије НЕ СМИЈУ, јер су ВАЗАЛИ Албаније, Америке, Европе…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here