Насловна Политика Ново приземљење авиона „Ер Србије“

Ново приземљење авиона „Ер Србије“

0
ПОДИЈЕЛИ

Авион „Ер Србије“ који је јутрос полетио из Београда за Бањулуку, враћен је на Београдски аеродром због техничког квара, изјавила је ПР компаније Маја Гедошев.

Er-Srbija-avion

Медији су пренијели изјаве министарке саобраћаја и Директората цивилног ваздухопловства да се један од мотора авиона запалио и да се тренутно истражују узроци.

Гедошев је навела да је пилот 20 минута послије полијетања, процијенио да је повратак на београдски аеродром најбезбједнији за путнике.

Она је демантовала писање појединих медија да се запалио један мотор и истакла да се ништа ни у авиону, ни на њему није запалило и да није било никакве ватре.

Ријеч је о техничком квару, а то што су ватрогасна кола стала поред авиона, када је слетио, јесте стандардна процедура на аеродромима, у таквим случајевима, прецизирала је Гедошев.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, рекла је да се авиону „Ер Србије“ на путу за Бањалуку запалио мотор и да је хитно приземљен.

Она је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекла да нико од путника није повријеђен, а да се узроци квара на мотору истражују.

Помоћник министра за ваздушни саобраћај Зоран Илић казао је да је могуће да се мотор запали након полијетања.

„Овакве ствари се обично десе када се дозира већа количина горива, а дио горива не сагори потпуно у цијеви, што може да изазове пламен на мотору“, навео је Илић.

Он је рекао да је посада одговорно поступила.

Медији су раније јавили да се авиону „Ер Србије“ типа АТР ознаке ЈУ 100 на путу за Бањалуку запалио мотор и да је хитно приземљен назад у Сурчин.

Инцидент се догодио око 7:15 х, а инспектори Директората цивилног ваздухопловства тренутно врше инспекцију авиона, пишу медији.

„Пилот је примијетио да један од мотора на авиону гори, док је летјелица и даље била у фази пењања, на висини од око 8000 стопа. Одмах га је искључио и са једним мотором се вратио на аеродром „Никола Тесла“, где је безбједно слетио. У авиону је било око 20 путника, који нијесу повријеђени. Све је урађено по процедури“, рекла је за „Блиц“ Катарина Андрић МИлосављевић из Директората цивилног ваздухопловства.

Она је додала да су инспектори Директората одмах након инцидента изашли на терен како би открили узрок квара мотора.

Како „Блиц“ сазнаје, путници са овог лета преусмјерени су на другу линију, и требало би да су већ стигли у Бања Луку. То потврђују и подаци са сајта аеродрома „Никола Телса“, на којима стоји да су путници на лету за Бањалуку отишли у 9.09.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here