Насловна Насловна Ново насиље полиције: Вукићевић приведен без разлога и повријеђен

Ново насиље полиције: Вукићевић приведен без разлога и повријеђен

9
ПОДИЈЕЛИ

Члан Покрета „Слобода народу“ Бошко Вукићевић приведен је синоћ у никшићку полицију без икаквог разлога. Приликом бруталне акције привођења Вукићевић је задобио повреде руке и ребара, саопштили су из Покрета Слобода народу. Вукићевић је истакао да је ухапшен и повријеђен „од стране Милове полиције“, али да се на томе неће завршити.

„Покрет Слобода народу обавјештава црногорску јавност о овом бруталном чину као још једном у низу примјера насиља полиције којим ова ничим ограничена власт крши права грађана. Подсјећамо да је господин Вукићевић истакнути борац против диктаторског, криминалног и издајничког црногорског режима и један од најактивнијих чланова вансистемског и неформалног Покрета ‘Слобода народу’, због цега је до сада више пута био привођен“, наводе из Покрета.

На свом фејсбук профилу Вукићевић је написао:

„Вечерас сам био ухапшен и повријеђен од стране Милове полиције, без икаквог разлога. Неће се на овоме завршити.“

Он је навео да је био у локалу у Никшићу са два пријатеља када су полицајци одлучили да испразне локал и почели да га гурају.

„Када сам упитао: зашто ме гурају одлучили су да ме приведу и у тој прилици неколико тих јунака (њих петорица или шесторица) ми је повриједило лијево ребро и руку. Мало су ми повриједили руку и ребро, али није то баш ништа, а проблем је противправни и ничим основани чин привођења. Зато ћу инсистирати на расвјетљавању овог случаја полицијског насиља”, написао је Вукићевић.

Вукићевић је најактивнији члан Покрета „Слобода народу“ а посебно се истицао на анти-нато протестима.

Мировни покрет „Не у рат – не у НАТО“: Непрофесионални, насилнички однос припадника УП

Ne u rat - Ne u NATO 01

Привођење и насиље полиције над Бошком Вукићевићем најоштрије су осудили из Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ и портала ИН4С:

„Мировни покрет „Не у рат – не у НАТО“ и  ИН4С најоштрије осуђују непрофесионални, насилнички однос припадника Управе Полиције који се у континуитету демонстрира над грађанима, а посебно оним који се су активни у критиковању режима премијера Ђукановића као и приступања Црне Горе НАТО-у упркос вољи грађана“, наведено је у заједничком саопштењу.

Они су нагласили да још увијек ниједан САЈ-овац није одговарао за пребијање грађана у октобарским протестима, када је претучен и уредник портала ИН4С и предсједник Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“, Гојко Раичевић.

Радуновић: Ново иживљавање полиције

Slaven Radunovic 403

Насиље полиције над Вукићевићем и његово брутално хапшење осудио је и посланик ДФ-а Славен Радуновић. На свом фејсбук профилу он је његово хапшење окарактерисао као „ново иживљавање полиције“.

„Синоћ је разјарена група неиживљених униформисаних лица ухапсила у Никшићу и повриједила Бошка Вукићевића, координатора групе Слобода народу. Његов гријех се састојао у томе што је питао због чега је грубо одгуриван од стране полицајаца, који су одлучили да испразне локал у којем се налазио. Повријеђени су му ребро и рука.

Тако је то у земљи у којој се не гоне САЈ-овци који су терорисали грађане 24. октобра, у којој некажњено можете да хапсите, пребијате и трујете свој народ. Зашто би се неки униформисани насилник уздржавао, кад зна да неће одговарати?“, упитао је Радуновић.  Ипак, нагласио је он да се варају сви они који тако размишљају.

„Одговараће, чим једном ослободимо ову земљу. Кад оборимо режим, са свим његовим легитимним и нелегитимним помагачима – у пакету!

Подршка Бошку Вукићевићу и осталим бескомпромисним борцима против режима Мила Ђукановића.

СЛОБОДА ИЛИ НИШТА!„, навео је Радуновић на свом фејсбук профилу.

Рачић: Ко се икада јавно успротивио тиранији Ђукановића постаје ,,легитимна мета“

Клуб Црне Горе и Србије најоштрије протестује поводом напада на грађанског активисту Бошка Вукићевића јуче у Никшићу.

У њихове име огласио се Вељко Рачић који је казао следеће:

Овај случај као и многи претходни потврђује да сваки слободни појединац који се икада јавно успротивио тиранији Ђукановића постаје ,,легитимна мета“ његове полиције и да може очекивати нешто слично овоме сто се десило Вукићевићу, а раније Гојку Раичевићу, Мију Мартиновићу и другима.

На крају крајева познато је и из историје да многи режими суочени са све извјеснијим крајем своје владавине управо посежу за оваквим и сличним бруталним методама.

Вјерујемо такође да ће нови министар испитати цијели случај и да ће унутрашња контрола полиције одрадити ваљано посао и утврдити имена полицијских службеника који су очигледно прекорачили овлашћења у конкретном случају.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Uzas, nema ni najmanje sumnje da policija nije targetirala bas njega. Kad nema straha od odgovornosti nasilje ce samo jacati. Kriv je jer govori istinu. Bas da vidimo sta ce reci Danilovic? Da li se tradicija policije da bije ovaj narod, jer to jedino i rade, ne rasvjetljavaju ubistva sigurno, nastavlja i u eri novog ministra?

 2. 0
  0

  Batina ima dva kraja . To treba da znaju i policajci i naredbodavci . Tući narod samo što drugačije misle je sramno . Bio sam uhapšen sa lisicama i vožen maricom sa namjerom da dobro zapamtim vožnju . Kad sam im se u djecu zakleo , nisu smjeli junaci ni rukama a kamoli pendrek da upotrijebe . Proći će i ova golgota pa će mo se gledat u oči .

 3. 0
  0

  Батињанем народа одређени полицајци, зна се који су, ће само навући мобу на гузицу. Батина има 2 краја. Није им ово 2006 година…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here