Насловна Друштво Новинари све више изложени бруталним нападима

Новинари све више изложени бруталним нападима

0
ПОДИЈЕЛИ

Асоцијација комерцијалних електронских медија Црне Горе (АКЕМ) најоштрије је осудила масакр који се догодио над новинарима француског магазина Шарли Ебдо, оцијењујући да су медијски радници све више изложени бруталним нападима у државама које слове за колијевку слободе говора.

je suis charlie

АКЕМ сматра да је овај нечувени напад атак на слободу медија и професионалне стандарде који треба да упозори и уплаши све оне који без зазора уграђују дио себе свакодневно у темеље демократије, настојећи да опомену и буду дневни критичари стварности која неријетко удара на живот сваког појединца“, каже се у саопштењу предсједника те асоцијације Славка Мандића.

Према његовим ријечима, АКЕМ је забринут због учесталих појава напада на новинаре, наводећи да захтијева заштиту професије која њедри темељне вриједности друштва и да се сваки покушај било које врсте притисака енергично санкционише.

„АКЕМ дубоко саосјећа са породицама страдалих новинара, изражавајући солидарност са новинарима магазина Шарли Ебдо који су одлучни у науму да наставе са радом, упркос невиђеној трагедији која их је задесила. То могу само храбри и професији предати“, навео је Мандић.

Асоцијација менаџера Црне Горе придружила се реаговању Европске конфедерације менаџера ЦЕЦ поводом терористичког напада у Француској.

„Менаџери црногорских компанија најоштрије осуђују терористички напад на новинаре француског листа ‘Шарли Ебдо’, вјерујући да новинарство и критичка мисао морају остати до краја слободни, те да сви заједно морамо дати потребан допринос ради очувања слободе говора, опште безбједности и темељних вриједности цивилизованог и слободног друства. Изражавамо саучешће породицама настрадалих у нападу„, наводи се у саопштењу Асоцијације менаџера Црне Горе.

Из Европске конфедерације менаџера ЦЕЦ раније је саопштено да осуђују напад на ‘Шарли Ебдо’, те да предсједница Аника Елијас, у име организације и у име свих чланица, жели да искаже пуну подршку и солидарност након напада на магазин ‘Шарли Ебдо’ у Паризу, 7. јануара.

„Напад је у исто вријеме ударац заједничким вриједностима демократије и слободе изражавања“, наводи се у саопштењу ЦЕЦ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here