Насловна Политика Нови тест за Трампа: Конгрес усвојио забрану војне сарадње Пентагона с Москвом

Нови тест за Трампа: Конгрес усвојио забрану војне сарадње Пентагона с Москвом

2
ПОДИЈЕЛИ

Забрана војне сарадње Пентагона с Москвом коју је усвојио Конгрес САД неће утицати на дејства Русије у Сирији, изјавио је у суботу први заменик председника Одбрамбеног комитета Савета Федерације Франц Клинцевич.

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је у петак нацрт буџета за одбрану за 2017. годину, који садржи забрану да се издвајају средства за билатералну војну сарадњу америчке и руске владе. Забрана ће бити на снази док Русија „не прекине окупацију територије Украјине и агресивна дејства која угрожавају територијалну целовитост Украјине и њен суверенитет, као и чланице НАТО-а“.

Један од услова је и да Русија поштује Мински споразум о прекиду ватре на истоку Украјине.

„Ова одлука Конгреса САД практично неће утицати на дејства наше војске у Сирији. Навикли смо на то — Русија ће се изборити сама. Утолико пре што је и без ове забране сарадња наших двеју земаља у војној сфери, благо речено, била далеко од жељене“, рекао је Клинцевич.

Према његовим речима, амерички законодавци нису тако наивни да то не би схватали. „Њихову одлуку треба посматрати, пре свега, као сигнал будућем председнику Доналду Трампу као својеврсни нови табу“, рекао је Клинцевич.

Русију не интересује сама ова одлука „у којој нема апсолутно ничег новог, него реакција Трампа“, рекао је руски сенатор и додао да ће се та реакција тешко чути пре 20. јануара, за када је заказана инаугурација новог председника.

„У сваком случају, већ сад је јасно да ће Трамп бити принуђен да савлада мноштво препрека, да сломи много стереотипа ако је заиста заинтересован за сарадњу с Русијом“, додао је Клинцевич.

Извор: Спутњик

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Uplasili se Gospodari rata da bi moglo biti mira!
  Ne savjeznistvo, ne partnerstvo, cak ni detant, ni on nije pozeljan.
  Ludjaci vjeruju da bi jedan atomski sve rijesio!?
  Samounistenje je njihova genijalna vizija.
  Kako je to moguce?
  Tako sto je psihijatrija jedina nauka koja nije napredovala.
  … Sto vise napreduje, sve vise nazaduje.
  Kao i covjek sam.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here