Насловна Друштво Нови тендер за Боксите, цијена нижа за 600.000 евра

Нови тендер за Боксите, цијена нижа за 600.000 евра

1
ПОДИЈЕЛИ

Стечајни управник Рудника боксита расписао је данас нови оглас за продају имовине предузећа путем јавног надметања, по почетној цијени од скоро 5,39 милиона евра.

boksiti

Понуде се могу достављати до 4. септембра до 14 сати, док ће се јавно надметање одржати 8. септембра у 12 сати у Привредном суду.

 На претходни тендер, на којем је почетна цијена износила 5,99 милиона евра и који је закључен 15. јула, нико није доставио понуду.

 Предмет продаје је непокретна и покретна имовина Рудника боксита коју чине грађевински објекти са земљиштем у Општини Никшић са пословним зградама у привреди. На продају је и земљиште као и производна постројења, опрема и уређаји, транспортна средства и друга покретна имовина никшићког предузећа.

 У огласу је наведено да се не продаје руда која је предмет разлучног, односно излучног права, која је власништво стечајног дужника од 14,3 хиљаде тона и која је власништво Нексана и налази се на лагеру.

 Имовина се продаје у виђеном стању, без гаранција купцу и без права купца на накнадни приговор и рекламацију.

 Право подношења понуда имају сви појединци и компаније који по позитивним прописима Црне Горе имају право куповине предметних непокретности и који уплате кауцију од 538,65 хиљада еура.

 Услови за јавно надметање биће испуњени уколико на оглас стигне барем једна понуда. Предвиђено је да лицитациони корак износи 100 хиљада еура.

 Критеријум за одабир понуде је искључиво највећа понуђена цијена. Стечајни управник ће у року од седам дана донијети одлуку о прихватању најповољнијег понуђача и продаји имовине.

 Уколико купац одустане од куповине имовине, стечајни управник за купца може прогласити другог по реду са највећом понуђеном цијеном.

 Купац је дужан да најкасније 20 дана од правоснажности одлуке о избору најповољнијег понуђача и продаји имовине закључи уговор о купопродаји. Након што купац у цјелости исплати купопродајну цијену, на њега се преноси право својине на купљеној имовини.

 Уколико купац одустане, неће имати право на повраћај кауције, а уговор се закључује са сљедећим који је понудио највишу цијену за имовину.

 Рудари су половином јуна протестовали незадовољни одлуком Одбора повјерилаца да одбије понуду никшићке компаније Нексан за куповину Рудника боксита.

Они су кренули са рудокопа Заград према Никшићу и Подгорици, али их је полиција зауставила у насељу Рубежа, због чега је девет дана у блокади било 12 села никшићке Жупе са пет хиљада становника.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here