Насловна Политика Нови случај полицијске бруталности у САД-у (видео)

Нови случај полицијске бруталности у САД-у (видео)

0
ПОДИЈЕЛИ

Полиција Лос Анђелеса издала је данас саопштење да су тројица полицајаца убила једног бескућника. Овим убиством само је настављен талас полицијске бруталности, која често кошта живота оне који им се нађу на путу.

police-la.si

У недељу (поподневни часови), неко је пријавио пљачку. што је резултирало појаву више патролних кола на лицу мјеста. Међутим умјесто у потјеру за преступником, полицајци су се обрушили на једног бескућника који је живио у картонским кутијама на улици.

У следећој сцени, четворица полицајаца се рвало са несретним човјеком, у којег је претходно пуцано из електричног пиштоља.

Послије узвикивања ријечи ,,пиштољ“, испаљено је 5 хитаца у за сада анонимног бескућника. Жену (која је уз то и трудна) која је пробала да помогне несрећном човјеку, један полицајац је онеспособио уз помоћ пендрека и лисица.

Убрзо након убиства, на мјесту злочина се окупило локално становништво, које је протествовало против новe полицијскe бруталности.

Ендрју Смит, комадант полиције ЛА, је изјавио да су полицајци пуцали у човјека на земљи, јер је посегао за службеним пиштољем једног од њих.

Снимак једног од присутних грађана, убрзо се нашао на друштвеним мрежама и тако изазвао огроман број коментара, негативних по америчку полицију, међутим има и оних грађана који се слажу са оваквом примјеном силе.

По статистикама, већина убијених од стране полиције у САД су ментални болесници или афро-американци, а на црној листи су и бескућници.

Погледајте видео убиства бескућника, уз препоруку да није за оне са слабијим срцем, као ни за малољетнике.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here