Насловна Насловна Нови порази украјинске војске, пријети joj потпуно опкољавање

Нови порази украјинске војске, пријети joj потпуно опкољавање

2
ПОДИЈЕЛИ

ukrajinski vojnici 08

Замјеник команданта корпуса армије Доњецке Републике Едуард Басурин објавио је да украјинске јединице, у страху од потпуног опкољавања, почињу да напуштају своје утврђене положаје око Дебалјцева.

Противник је покушао да контраударима поврати контролу над сјевероисточним дијелом Дебалјцева. Присили смо их да се врате на полазне позиције. Био је то нови пораз. Да се опет не би нашле у котлу, као код Иловајска, украјинске снаге су почеле да напуштају позиције у Дебалјцеву и око њега“, навео је Басурин.

Према његовим ријечима, Кијев за протеклих седам дана имао преко 1.100 мртвих, а снаге ДНР и ЛНР – само 62 убијена.

Басурин тврди и да се за то вријеме више од 70 Украјинаца предало одредима двеју република Донабаса.

У борбама вођеним за последњих 24 сата, Кијев је изгубио, казао је Басурин – 21 тенк, 14 других оклопних возила и седам артиљеријских система.

Према сведочењу руског ратног извјештача Дмитрија Стешина, Украјинци су покушали да олакшају положај својих око Дебалјцева – ударом са југа на Доњецк. Тај покушај је био, јавио је Стешин, био „крајње сурово онемогућен“.

Украјински медији су иначе, јавили да су устаници код насеља Нижњаја Кринка оборили балистичку ракету малог домета „Точка-У“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Siguran sam da i ovi ovdje liju „krokodilske suze“ za svojim prijateljima, a vratiće im nacisti iz „Desnog sektora“ na isti „ljudski“ način kao što su im to uradili i teroristi u Prištini! S kim si, takav si!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here