Насловна Мозаик Нови број „Гласа Холмије“

Нови број „Гласа Холмије“

0
ПОДИЈЕЛИ

Данас је из штампе изашао нови, тридесет први број часописа „Глас Холмије“.

О самој концепцији часописа и будућим плановима говорио је његов главни и одговорни уредник Горан Киковић наглашавајући да је Глас Холмије за кратко вријеме пронашао духовну насеобину, не само у срцима Васојевића него и свих људи који желе да се на прави начин суоче са нашим културним и традиционалним вриједностима.

„Глас Холмије из дана у дан завређује све већу пажњу читалаца, иако су бројни скептици мислили да часопис неће заживјети и да нема своју будућност. Но, очигледно да су се преварили јер, како рече умни Васојевић Вук Караџић: ‘Народу се на силу може узети све, али му се на силу ништа не може дати.’ Примјерак часописа кошта 1,5 евра, што значи да се до сада самофинансирамо и спроводимо сопствену уређивачку политику коју је Савјет часописа усвојио на Савиндан 2013“, казао је уредник Гласа Холмије.

holmija-31-2

„Овај часопис има своју културно-просвјетитељску мисију у садашњости и будућности“, нагласио је Киковић, додајући да садржаји часописа остварују како информативну тако и научно сазнајну и васпитну функцију и снажна брана су актуелној, агресивној ревизији континуитета српско-црногорске историје и ослободилачке борбе наших предака.

„Часопис шири поруке: будимо своји на своме, чувај своје, поштуј туђе. Ми у овом часопису желимо да афирмишемо све наше људе, а било их је доста у Васојевићима, свих профила, који су нас задужили својим стваралаштвом“, истакао је он, додајући да уредништво настоји да се између корица овог часописа нађе све оно што завређује пажњу са жељом да, између осталог, као „будни хроначари свога времена, одбранимо српски језик и ћирилично писмо, које је вјековима постојало на ‘светим водама’ Лима“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here