Насловна Друштво Нови бомбашки напад у Подгорици, возач лакше повријеђен (ВИДЕО)

Нови бомбашки напад у Подгорици, возач лакше повријеђен (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричанин Марко Мартиновић (38) повријеђен је у стравичној експлозији, која се нешто прије 18 часова догодила у Улици Васа Раичковића.

Због површинских опекотина по глави и рукама Мартиновић је примљен у Клинички центар, гдје су љекари током прегледа казали да повреде нијесу опасне по живот.

Експлозија се догодила на паркингу улице, а мета је био Мартиновић, који према полицијским подацима годинама ради као један од тјелохранитеља шкаљарског клана из Котора.

У нападу се заустављени аутомобил за тили час претворио у велику ужарену буктињу.

Очевици су испричали, да је након што је грунуло аутомобил у пламену наставио да се креће од маркета ка згради Катастра, а потом се попео на тротоар и зауставио.

„Вијестима“ је речено да је Мартиновић био у аутомобилу када је експлодирало, али да је успио да изађе на другој страни улице.

Наводно, његова глава и јакна су били у пламену па се Мартиновић бацакао по травњаку у блату како би угасио ватру.

Док су га возили у КЦ, ватрогасци су гасили пожар на „опел астри“, од које је остао само лим.

Полиција и инспектори су блокирали прометну улицу у дијелу града Преко Мораче, а онда покушали да утврде како је дошло до јаке експлозије.

Колико је јако грунуло најбоље говори податак да је на цести, гдје је пукла бомба испод аутомобила, остао велики кратер гдје је одгоријевало и сат након напада.

Из Управе полиције је саопштено да је „дошло до пожара на возилу усљед чијег дејства је највјероватније дошло и до експлозије на возилу“.

„На мјесту догађаја је затечено возило „опел астра“, подгоричких регистарских ознака, 2001. године производње, које је било у пламену. У возилу је на мјесту возача затечен М.М. који је изашао из возила по доласку полицијских службеника. Ватрогасна служба је локализовала пожар. На возилу је усљед дејства пожара, од којег је потом највјероватније настала и експлозија, наступила материјална штета. М.М, који је иначе тзв. безбједносно интересантно лице, је транспортован у Ургентни блок Клиничког центра Црне Горе гдје су му, према информацијама које посједујемо у овом моменту, констатоване лакше тјелесне повреде у виду блажих опекотина коже“, саопштено је из полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here