Насловна Мозаик Нови албум Биљане Крстић и оркестра „Бистрик“

Нови албум Биљане Крстић и оркестра „Бистрик“

0
ПОДИЈЕЛИ

Нови албум Биље Крстић и оркестра „Бистрик“ под називом „Свод“ појавиће се на тржишту шестог јануара.

Далеке временске обале спојили су под један „Свод“, а Србију и Балкан повезали са читавим светом.

– Шестог јануара, баш на велики српски и правослани празник, на Бадњи дан, наше нове песме моћи ће да чују сви. Посебно се радујем када успем да повежем важне датуме нашег народа са радом оркестра „Бистрик“. Излазак албума „Свод“ на светско тржиште је врло значајан подвиг у нашем раду. Енглеска издавачка кућа Арц мусиц из Лондона у прошлој години, као и ја, прославила је 40 година рада и то истог датума када је почела и моја каријера 24. новембра. Можда случајности ипак не постоје – истиче Биља Крстић.

Протекла година била је и година јубилеја оркестра „Бистрик“, 15 година постојања, и свечно су је завршили великим београдским концертом у Сава Центру а након тога Биља и чланови оркестра отпутовали су у Вашингтон где су још једном доказали колико њихове песме не воле само наши људи у свету већ и они који не разумеју српски језик али осећају музику.

– Дуго смо и вредно радили и бирали песме. Не верујем у брзе одлуке и брзе процесе када је у питању стварање песама. Увек се радујем новим изазовима и новој сарадњи. Надам се и добрим критикама јер знам да смо урадили добру ствар – каже уметница у дану када ће ново музичко читање традиционалних записа моћи и публика да чује.

Спот за песму „Димитријо, сине Митре“ у ком се заједно са Биљом Крстић појављују и велике глумице овога града, публика је већ имала прилику да види и чује.

Изузетно емотивна песма, интерпретација и екпресије различитих расположења које су приказане у споту најављују албум који ће се допасти публици а Биљу Крстић и оркестар „Бистрик“ увести у нову фазу успешног рада и нових добрих остварења.

Уметница за наредни период најављује још добрих изненађења када је у питању музика коју воли, ствара и живи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here