Насловна Друштво Нове репресије над Србима од стране окупатора на КиМ, гасе им мобилне...

Нове репресије над Србима од стране окупатора на КиМ, гасе им мобилне услуге

2
ПОДИЈЕЛИ

Данас су Срби на Косову и Метохији добили следеће обавештење путем својих мобилних телефона: „Информишемо вас да 28.08. престаје пружање постпејд услуге на вашем броју и да ће услуга бити искључена. Ваш статус можете регулисати у МТС Д.О.О. пословници“, преноси портал Србин инфо. 

Са таквом поруком мобилног оператера стиче се утисак, истиче се на порталу Србин инфо да Република Србија више не признаје Косово и Метохију делом своје територије већ Србе са Космета сматра становницима „Државе Косово“, пошто будућа услуга се регулише путем тзв. косовских, односно окупаторских докумената, а ко од Срба их нема, више неће имати услуге свог мобилног оператера у јужној српској покрајини.

Другим речима, када су у питању услуге мобилних оператара на Космету, Косово и Метохија су за Србију иностранство, а Срби који тамо живе су држављани друге државе као последица Бриселских разговора које је уз посредство Европске уније руководство Србије, на челу са Александром Вучићем, водило са окупаторима из Приштине.

Подсећамо да је крајем минуле године тадашњи такозвани министар за дијалог сепаратистичких власти у Приштини саопштио је да је Међународна телекомуникациона унија, на основу Бриселског договора и писма Србије, Косову* званично додијелила позивни број+ 383.

Позивни број за самопроглашено Косово је дио бриселског споразума о Телекому, а Тахиријева је, како је тада саопштено на сајту сепаратистичке владе у Приштини, оцијенила да је „у питању историјско достигнуће у области Телекома и да ојачава међународни субјективитет Косова“, пренео је „Восток“.

Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић навео је раније да је позивни број +383 у власништву Србије и да је додијељен КиМ као географској, а не међународној области, подсјећа агенција.

Из ЕУ је, такође тим поводом саопштено, да је Међународна телекомуникациона унија доделила троцифрени позивни број +383 тзв. Косову*. У исто време, како се додаје, српској компанији МТС додељена је привремена дозвола за мобилну телефонију и лиценца за услуге фиксне телефоније на Косову које је издала Регулаторна агенција за телекомуникације Косова, преноси Бета.

Сада остаје непознаница како ће Срби који живе на окупираној српској територији без окупаторских докумената моћи да користе услуге мобилне телефоније, или је то само још један вид притиска и репресије да Срби на КиМ, поклекну пед окупатором и одрекну се српских докуемената и прихавте документа самопроглашене лажне државе Косова*?

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Окупација је окупација и то је то… Умјесто да се врши пропаганда али на основу истине да се ове Геге пошиптарени Срби врате србству колонијалисти су се побринули да дижемо руке од свега и да сваки њихов акт примамо као готову ствар,само када је на штету србства ДА ЈЕ ВЈЕЧНА,а обрнуто не може! дакако,може,само треба радити и имати Русију за савезника. истином против лажова и окупатора,али не само истином но и другим средствима.Објаснити приглупим шиптарима да су топовско месо и да одјебу окупаторе који маре и за њих и за нас као за лањски снијег.Сарбанасе вратити СРБСТВУ а то није немогуће,јер је истина ту код нас,само још да је приме они,а како ће знати ако их ко не научи? а ако ни сами не знамо дакле у реду је да нам све искључују.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here