Насловна Насловна Нове критике из Брисела због мафије и корупције

Нове критике из Брисела због мафије и корупције

4
ПОДИЈЕЛИ

 Milo Djukanovic12

Извјестилац Европског парламента за Црну Гору Чарлс Тенок представиће данас на сједници спољнополитичког комитета тог тијела нацрт резолуције о Црној Гори.

Иако је било планирано да Тенок то уради јуче, он и шеф комитета Елмар Брок договорили су се да расправа ипак почне на данашњој сједници.

Тенок је у нацрту резолуције о Црној Гори, који је „Дан” објавио крајем децембра, истакао да је забринут, јер не постоји правни и политички епилога о злоупотреби јавних ресурса, и сматра да напредак у преговорима мора бити праћен стварним напретком на терену и да не би требало да буде ограничен само на усвајање акционих планова и стратегија.

Предсједник скуштинског Одбора за ЕУ интеграције Славен Радуновић (ДФ) оцијенио је да ова резолуција представља озбиљно упозорење Црној Гори.

radunovic4

Европске парламентарце и те како занима стање слободе медија, и то је разумљиво. Посебно је интересантно помињање афере „Снимак”, што доказује да у Бриселу ствари виде различито од премијера Мила Ђукановића“, казао је Радуновић.

Функционер Позитивне Александар Ражнатовић рекао је да се резолуцијом Европског парламента шаље веома озбиљна порука и као такву би је требало схватити, али и прихватити.

Крајње је вријеме да надлежни схвате да се процес напретка мора спроводити у пракси, а не само на папиру, није довољно само усвајати законе и стратегије, већ их треба адекватно и примјењивати, на шта смо у Позитивној одавно упозоравали“, истакао је Ражнатовић.

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here