Насловна Издвојено Новаку Ђоковићу биће уручен мач Деспота Стефана Лазаревића – Златни Витез

Новаку Ђоковићу биће уручен мач Деспота Стефана Лазаревића – Златни Витез

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски тенисер Новак Ђоковић, свјетски рекет број један, биће први носилац мача „Златни Витез – Свети Стефан Деспот Српски“, који ће му бити уручен на Свечаној Спасовданској додјели признања Витез Феста 2016 у Старом двору која ће се одржати 08. јуна у 19.00 часова, најавио је Управни одбор Краљевског Реда Витезова, који је и организатор фестивала Витез Фест који се сваке године одржава на Београдској тврђави.

Мач је ручни рад ковача Жељка Пантића из Смедерева и реплика је средњевековног једноипоручног мача Светог Деспота Стефана Лазаревића, са изгравираном орнаментиком на оштрици, кожној ручки и фотроли.

Овај велелепни мач је специјално искован за ову прилику уз консултацију археолога и стручњака за средњовековно оружје Марка Алексића, и најљепша је историјска реконструкција свјетски признатог „српског“ мача икада рађена у Србији до данас. Због тога га је Управни Одбор Краљевског Реда Витезова на челу са Њеним Краљевским Височанством Кнегињом Линдом Карађорђевић, наменио највећем савременом планетарном српском витезу Новаку Ђоковићу.

Овај мач ће уручити лично Његово Краљевско Височанство Принц Михајло Карађорђевић, а примиће га Новак Ђоковић или особа коју он одреди да га заступа уколико сам буде спријечен због својих професионалних обавеза.

На истом догађају Краљевски Ред Витезова ће уручити и признања свим заслужним институцијама, појединцима, учесницима и партнерима који су помогли да се одржи Витез Фест 2016. Ова витешка манифестације одржава се сваке године на празнике Врбица и Цвети, са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, а под покровитељством Њ. К. В. Кнегиње Линде Карађорђевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here