Насловна Друштво Новаковић није могао да објасни одакле му број Даниловића

Новаковић није могао да објасни одакле му број Даниловића

0
ПОДИЈЕЛИ

goran danilovic

Пензионисани Владин возач Зоран Новаковић, у подгоричком Основном суду није могао да објасни одакле му број телефона посланика Демократског фронта Горана Даниловића, на који га је звао и наводно пријетио, пренијеле су „Вијести“.

Против Новаковића подигнута је оптужница за угрожавање сигурности посланика, након што се Даниловић јавно противио рушењу хотела “Црна Гора” у центру главног града. Новаковић је пред судијом Ненадом Вујановићем, потврдио да је причао телефоном са Даниловићем у два наврата – први разговор трајао је два, а други пет минута.

Он је казао да је Даниловића позвао 9. августа са заштићеног броја и разговарао са њим, а не пријетио.

Новаковић је најприје рекао да је Даниловићев број телефона имао од раније у списима које је користио док је радио у Влади, да би потом промијенио своју изјаву.

Након тврдње Даниловића – да је то немогуће, јер је тај број добио када Новаковић није радио у Влади, окривљени је промијенио исказ и рекао:

“Број ми је дао један Даниловићев пријатељ, али не могу да кажем који”.

Судија Вујановић је питао Новаковића, зашто је претходно изјавио другачије, а окривљени је казао да је збуњен.

Даниловић је затим питао да ли је Новаковић његов број телефона добио од Зорана Јовановића из обезбјеђења премијера Мила Ђукановића, али је овај то негирао.

“Није ми га дао Зоран…“, рекао је Новаковић.

На ново питање Даниловића – да ли је непосредно прије позивања и током дана био у друштву људи из премијеровог обезбјеђења, Новаковић је одговорио:

“Не знам, не сјећам се”.

Даниловић је након суђења, на Фејсбук профилу, написао да на суђењу није сазнао од Новаковића –

“Зашто је сакрио број, зашто је тражио адресу, зашто је хтио да га сломи и зашто му се распитивао за породицу”. “Није било одговора! Није га ни могло бити јер З.Н. је у цијелом случају само невољни власник телефона, ’мученик’, који некога крије – а мени се чини да слутим и кога”, написао је Даниловић.

На рочишту је саопштено да је Новаковић рођен у Скопљу. Он је раније пред истражним органима тврдио да је Староподгоричанин, који је Даниловића позвао револтиран тиме да “неко ко је из другог града прича о Подгорици”.

Даниловић је у августу на свом Фејсбук профилу објавио да је примио позив са заштићеног броја и да му је особа, која је одбила да се представи, претила због његових изјава поводом рушења хотела “Црна Гора”.

Рушење најстаријег подгоричког хотела изазвало је жестоко реаговање јавности и опозиције.

Суђење се наставља 27. децембра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here