Насловна Мозаик Новака је немогуће напасти

Новака је немогуће напасти

0
ПОДИЈЕЛИ

Новака је немогуће напасти, сматра Доминик Тим, млади тенисер. Он је остварио највише победа од свих играча на АТП туру ове године (47), и после Ролан Гароса ушао је у Топ 10, а многи га с разлогом виде као будућег броја један.

У разговору за Б92 Тим се осврнуо на недавно полуфинале Ролан Гароса, говорио је о напретку у својој игри, очекивањима од Вимблдона, а открио је и који би највећи трофеј најрадије видео у својој кући.

Прво смо се дотакли меча са Новаком Ђоковићем у Паризу – Тим је до тада блистао, али је првом тенисеру света узео само седам гемова.

“Научио сам много, пошто је он тренутно убедљиво најбољи – када се све слегло, погледао сам најважније детаље с тог меча и видео да уопште нисам одиграо лош меч, већ да је он једноставно на потпуно другом нивоу у односу на све остале“, почео је Тим причу за Б92 и додао:

“Наметне невероватан ритам, а да при том веома мало греши – свака лопта пада му дубоко и онда је немогуће напасти. А пошто он тако ретко греши, јасно је да ће ривал у неком тренутку моратито да учини, што се обично и деси“.

dominik tim

Много се говори о томе што Тим непрестано игра из недеље у недељу без паузе, али он је за то имао просто објашњење – осећа да напредује сваке седмице и допада му се тај осећај.

“У скоро свим сегментима игре осећам побољшање – ниједан део не бих посебно издвојио, напредовао сам генерално као играч. Покушаћу да наставим у истом ритму и у другом делу године“.

Често се психичка стабилност истиче као кључни фактор по којем се најбољи играчи издвајају од осталих, али Доминик није у потпуности сагласан.

“Ментални део јесте важан, али потребно је да си на високом нивоу игре како би уопште дошао у ситуацију да психичка стабилност одлучује. Дакле, игра је главна, али ментална снага је такође битна. За борбу са онима из самог врха такође ми је неопходно и да физички будем максимално спреман“.

На питање коју би Грен слем титулу највише волео да освоји, осми тенисер света одговара:

“Ролан Гарос, зато што је шљака моја омиљена подлога и зато што сам игра финале у јуниорској конкуренцији (изгубио је од Бјорна Фратанђела)“.

У протекле две године на Вимблдону је добио само један меч, али показао је да уме да игра и на трави – узео је трофеј у Штутгарту и стигао до полуфинала Халеа. Ту га је елиминисао Флоријан Мајер, који му је запао и на старту Вимблдона (1:2 је у првом сету, прекид због кише).

“Надам се да ћу проћи боље него раније, али не намећем себи нека велика очекивања – ако испаднем у раној фази, неће то бити велики проблем“, закључио је Тим за Б92.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here