Насловна Мозаик Новак дарује болесну обожаватељку из Јапана

Новак дарује болесну обожаватељку из Јапана

1
ПОДИЈЕЛИ

Томока Сумитањи је 19-годишња Јапанка оболела од рака крви, лежи у болници очекујући неизбежни крај. Последња животна жеља јој је била да од Новака Ђоковића добије дрес на поклон.

Tomoka-Novak
Амбасада Србије у јапанској престоници успела да је оствари контакт са сарадницима Новака Ђоковића и они су јој саопштили да је наш најбољи тенисер одвојио и потписао дрес за младу Јапанку, те да ће јој тај драгоцени сувенир бити послат директно.
Та вест већ је стигла до Томоке. Њен ујак Шигеки у разговору са новинаром РТС-а изразио је захвалност Новаку и његовом тиму, амбасади Србије и нашој телевизији за помоћ.
„Томока се расплакала када сам јој саопштио ту вест, а са њом, заплакали смо и ја и медицинске сестре. Свима нам се чини да јој се боја вратила у образе. Рекла је да ће се одсад борити највише што може да би бар дошла у стање да може да прима посете и лично се захвали људима из Србије који су јој помогли“, рекао је Шигеки Сумитањи.
Томока је за Новакa почела да навија још док је била у вишим разредима основне школе, у време када још није био међу најелитним играчима планете, јер јој се допао начин на који се односио према сакупљачима лопти. Волела је и да види како имитира друге тенисере.
Јапанка је у цунамију 2011. године остала без оба родитеља, а од тада се о њој стара ујак.
Борећи се са дубоком депресијом и нападима панике, она је престала да похађа школу, игра тенис и прати Новакове успехе.
Много месеци касније, док је живела са ујаком у Токију, у њој се пробудила жеља да види Новакове мечеве уживо, а пошто он никако није долазио на АТП турнир у Токију, одлучила је да почне да ради како би зарадила за авионску карту и погледала његове наступе на Ролан Гаросу или Вимблдону.
Међутим, управо у време када је прикупила новац и почела да планира пут у Европу, Томока је оболела од панцитопеније, неизлечивог имунолошког обољења у којем број белих и црвених крвних зрнаца драстично опада и смрт наступа најчешће као последица унутрашњог крварења.
У тој борби, међутим, у њој се родио нови сан. Једини који сада има. Да у своје руке узме дрес и рекет које је користио Новак.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here