Насловна Мозаик Новак: Очинство – већа мотивација

Новак: Очинство – већа мотивација

0
ПОДИЈЕЛИ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да му је очинство дало велики подстицај у походу на пету титулу на Аустралијан Опену, који почиње у понедељак.

sp-novak-i-jelena

Ђоковић је постао отац прошлог октобра и истиче да му рођење сина Стефана нимало није променило припреме за први Грен слем сезоне.

„У погледу мог приступа тенису, све остаје исто. Штавише, мислим да имам већу мотивацију да остварим добар резултат овде, у Аустралији“, истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је признао да је био изазов уклопити очинство и тенис, али да је Швајцарац Роџер Федерер доказ да неко мора да трпи или можда успори.

„Роџер је одличан пример некога ко је направио прави баланс између приватног и професионалног живота. И даље игра на највишем нивоу у нашем спорту, а уз то је и отац четворо деце. Имам само једно дете и знам колику ми радост доноси то што сам отац, а и играм тенис у исто време. Због тога имам нову мотивацију, нову инспирацију, и надам се да ће једног дана син моћи да дође да гледа моје мечеве, да тапше и подржи ме. То је једна од мојих жеља“, нагласио је Новак.

До тада, Ђоковић истиче да ужива у сваком тренутку који проведе са Стефаном и супругом Јеленом.

„То вам даје перспективу. У професионалном спорту какав је тенис, који је веома захтеван, понекад вас занесу путовања, играње турнира и помислите да је то једино што имате у животу. Онда се остварите као отац, породичан човек и схватите да ништа не може да се пореди са тим. Имате и успоне и падове, очигледно, није лако, јер је то велика одговорност. Али, то је без сумње најбоља ствар која се десила мојој жени и мени и то је круна наше љубави и везе која траје више од девет година. Гледати малог дечака како расте и напредује из недеље у недеље, његове реакције и осмехе, то су дивне ствари у животу“, истакао је српски тенисер

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here