Насловна Политика Нова војна стратегија Русије узеће у обзир све претње

Нова војна стратегија Русије узеће у обзир све претње

0
ПОДИЈЕЛИ

Коментаришући нову војну стратегију САД, портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да му је жао што је она усмерена на сукоб с Русијом. Песков је додао да ће, иако је још рано говорити о одговарајућем руском документу, Руска Федерација одговорити на све претње.Moskva- parada 2015-01

Песков је коментарисао нову војну стратегију САД у оном делу који се тиче Русије као државе која не уважава суверенитет својих суседа и која је спремна да примени силу.

„Поводом тога може се изразити жаљење јер је концепција безбедности документ који важи на средњи и дуги рок и такве формулације у документу сведоче о конфронтационом расположењу, без икакве објективности према нашој земљи. Притом, то се односи на дугорочну перспективу“, рекао је Песков новинарима.

„То ће, наравно, тешко допринети покушајима да се наши билатерални односи покрену ка нормализацији, што је преко потребно за заједничку борбу с текућим изазовима на које појединачне земље не могу да одговоре“, додао је Песков.

Портпарол руског председника је прецизирао да је један од тих изазова деловање „Исламске државе“, као и сви други видови тероризма и екстремизма.

Одговарајући на питање како ће САД бити означене у одговарајућем документу Руске Федерације који се тренутно припрема Песков је рекао да је још рано говорити о томе.

„Сачекајмо да се тај документ појави. Безусловно, све претње националној безбедности Русије се узимају у обзир и обрађују, и разматрају се одговарајуће контрамере“, навео је Песков.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here