Насловна Друштво Нова пракса предсједника СО Бар: Код Цакана на ифтар

Нова пракса предсједника СО Бар: Код Цакана на ифтар

8
ПОДИЈЕЛИ

Тек што је сјео у фотељу предсједника Скупштине општине Бар, Радомир Цакан Новаковић (Позитивна ЦГ), увео је новитете, и то, за почетак, свечарског карактера. Наиме, по први пут Скупштина општине Бар организоваће у уторак 21.јуна, ифтарско вече. И то у тамошњем Исламском центру, у сарадњи са Исламском заједницом Бара.

Прије неколико ноћи ифтарско вече, такође у Исламском центру у Бару, у новоизграђеној џамији, организовала је амбасада Уједињених арапских емирата (УАЕ), гдје је Новаковић био међу виђенијим званицама.

iftarsko vece cakan

Како стоји у позивници Новаковића, ифтар вечери у уторак присуствоваће и предсједник Скупштине Црне Горе Дарко Пајовић, као специјални гост. Новаковић, иначе рођени Нишлија, на овај начин очигледно настоји дати и свој печат афирмацији традиционалних вриједности по којима су Бар и Барани препознатљиви већ дужи низ деценија, посебно када је ријеч о складном суживоту свих конфесија, како се то често у јавности потeнцира.

Ипак, да се примијетити да се предсједник СО Бар, иако уредно позван, није појавио на традиционалној литији на дан Светог Јована Владимира (небеског заштитника града Бара, зетског краља и првог српског свеца) најмасовнијем и најзначајнијем догађају који Бар има. У литији коју је предводио митрополит црногорско-приморски Амфилохије, подсјетимо, било је више од пет хиљада Барана.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „бујрум“ у Скупштини ЦГ, „бујрум у СО Бар…лепо нам се пише…биће умјесто добар дан „мерхаба“ куку нама са оваквим квази политичарима…

 2. 0
  0

  dje vas sada žulja srbi…ovo nije Srbija, ovo je ovdje montenegro, više ste pre&%$#li sa traženjem dlake u jajetu, uopšte nijest tolerantni i koliko vidim po ovom portalu vi ste teški nacionalisti i mrzite sve narode i narodnosti, vi ste ti koji sejete sjeme zla

 3. 0
  0

  А што се, јадни, буните – ено вам га свећеници Гргура Бискупића крај Мостара ифтаришу с муслиманима све у шеснаес’. Ифтарисаћемо изгледа и ми други православци, ако вијеће екумењарско на Криту и његов папа Братоломије то наложе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here