Насловна Друштво Нова побједа Општине Будва: Добили спор против Ане Ђукановић

Нова побједа Општине Будва: Добили спор против Ане Ђукановић

1
ПОДИЈЕЛИ

Општина Будва добила је још један судски спор: Основни суд у Котору одбио је као неоснован тужбени захтјев будванске компаније Монтенегропромет – да им Општина Будва са каматама исплати преко 20 милиона евра на име заузетости земљишта на којем је изграђен комплекс TQ Plaza, преносе агенције. Нови тим Општине већ је добио поједине вишемилионске спорове, којима је пријетила блокада рачуна.

Монтенегропромет је у спору заступала сестра бившег премијера адвокат Ана Ђукановић, која је у име компаније тражила пред Основним судом у Котору, 20 милиона евра накнаде од Општине Будва.

Подсјетимо, већински власници Монтенегропромета су Горан Вулетић, Владан Вујовић и офшор компанија Goldenshares limitid. TQ Plaza била је заједнички пројекта Општине и компније Tradeunique бизнисмена Мирка Латиновића, који је био свједок-сарадник у случају против Маровићеве криминалне групе, наводе медији. Општини је на, основу пресуда подгоричког Вишег суда, припало 8.129 квадарта пословног и стамбеног простора, односно готово комплетна Ламела Ц у TQ Plaza-и.

 

Вишегодишње суђење пред которским судом требало је да буде окончано крајем јануара, али је пресуда недавно стигла на адресу Општине.

Према подацима будванског Секретаријата за заштиту имовине, против Општине је поднијето више од 100 тужби, чија је вриједност крајем 2015. године износила око 50 милиона евра. 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    To jesmo reklama gospodja gradi u Dobroti – Kotro zgrade pored puta tako visoke da se ne moze vidjeti ni zaliv a jos malo ni Lovcen,ali ima se moze se,niko ne dovodi u pitanje ispravnost i usaglasenost sa urbanistickimj planom grada i zaliva ,mnogo su zinuli i vise od toga,nece ga oni trosit,jer nijesu ga ni Petrovici (gospdin Bozo) potrosili i svi drugi koji su otimali od naroda.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here