Насловна Политика НОВА Никшић: Абазовић нас условљавао да предсједник општине не смије бити Србин

НОВА Никшић: Абазовић нас условљавао да предсједник општине не смије бити Србин

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник никшићког општинског одбора Нове српске демократије и члан ГО НОВЕ Јанко Милатовић, обратио се јавности саопштењем у којем се осврнуо на иступ Дритана Абазовића, које је, како каже, “ могао покупити са основног курса Националног демократског института“.

nova_srpska

Милатовић наводи да је Абазовићу очигледно нанијело штету поређење са Бараком Обамом.

„Код Дритана Абазовића региструјемо политичку еластичност јер када смо ми говорили баш о томе и потреби да се због бољег живота грађана Никшића под хитно формира власт у том граду, Позитивна Црна Гора и сам Дритан Абазовић су нас уцјењивали признањем тзв. државе „Косово“, јавним дистанцирањем српског народа у Црној Гори од Србије и Републике Српске, као и подршком комадању Србије и проглашавањем Српске за геноцидну творевину“, наводи се у саопштењу предсједника ОО НОВЕ, уз лично подсјећање да је он био доведен у  „веома неугодну ситуацију због уцјена везаних за извођење химне“.

niksic

„Ја сам и  тада као и данас, искрено вјеровао у идеју рушења режима и могућност опозиционе сарадње. Јавности је добро познато кроз каквог је ,,топлог зеца“ морала да прође Нова српска демократија на путу опозиционог јединства и формирања власти у Никшићу, а касније и Подгорици. Након свега, и једна и друга општина су, вољом Абазовићеве партије предате ДПС-у. Зато никога  не треба да чуди што ми данас сумњамо у оне потенцијалне партнере на опозиционој сцени чије су преговарачке платформе и поступци користили ДПС-у, наводи Милатовић тврдећи да су неки то учинили из незнања, а неки у договору са ДПС-ом.

Он каже и да се, приликом преговора о локалној власти у Никшићу, Абазовићева партија није руководила принципима на које сада позивају, већ су на дневном реду били Космет, Милошевић, Сребереница, НАТО.

„Један од главних услова, који ће остати да се памти, био је да градоначелник не може бити Србин. Из истих центара се сада координира притисак на Нову српску демократију да промијени став око приступања Црне Горе НАТО савезу, иако нас је та организација недавно напала, убијала и бомбардовала. Тим визионарима и демократама не смета ни то што су три четвртине грађана против тога савеза“.

„Оно што ми дуго знамо је да у Црној Гори постоји само једна подјела, на режим и на оне који желе да промијене тај режим. У Црној Гори је данас све већ опљачкано, режим је неке злоупотребио, неке од својих присталица обогатио, неке одбацио, а добро је да је значајан број подржаваоца тога режима прешао на страну опозиције. Али, није добро што би поједини новопечени опозиционари жељели све да подесе властитим пројекцијама, односно да се сачувају све тековине Ђукановићеве Црне Горе, а само да он оде. Још ако би успјели неки од њих да сједну на његово мјесто то би по њима био крајњи домет и коначни циљ опозиционих напора. Ми у Новој српској демократији хоћемо да оборимо овај режим и немамо амбицију да преваспитавамо било кога у опозицији, али сигурно нећемо дозволити ни другима да мијењају наше политичке, националне и друге ставове и циљеве“, закључује се у саопштењу Општинског одбора НОВЕ из Никшића.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here