Насловна Насловна НСД: Наставити снажан притисак на власт

НСД: Наставити снажан притисак на власт

1
ПОДИЈЕЛИ

Главни одбор ГО Нове српске демократије нова закључио је данас да је неопходно наставити снажан притисак на актуелну власт, користећи разне методе ванинституционалног и институционалног дјеловања, како би се изборили за слободне и фер изборе.

ГО је закључио да треба интензивирати кампању против, како су казали, насилног и преварног приступања Црне Горе у НАТО.

“Снажно афирмисати политику Демократског фронта ДФ као најјаче, најорганизованије и једине истинске опозиционе политичке групације”, саопштено је из НОВЕ нако сједнице ГО.

Закључено је да треба наставити организационо јачање Нове, посебно укључујући у политички живот што већи број нових чланова, нарочито жена и младих људи

“Извршити припреме да се у најкраћем временском периоду, у свим градовима организују нове трибине, сусрети и разговори са грађанима, представника Нове и ДФ”, каже се у саопштењу.

ГО је оцијенио да је ДФ упорним и вишемјесечним протестима присилио актуелни режим на промјену постојећег стања апсолутног и неконтролисаног владања и суштински учинио неодрживим положај Владе Црне Горе.

Оцијењено да је истовремено остатак “тадашње опозиције” одлучио да прихвати позив предсједника Социјалдемократске партије Ранка Кривокапића и учествујући у реконструкцији постојећег кабинета омогући наставак владања премијера Мила Ђукановића.

Оцјењује се да је улазећи у власт а одбацујући понуду ДФ-а везано за наставак протеста, “обарање компромитоване власти и избор нове прелазне Владе која би припремила и организовала наредне изборе, они су престали да буду опозиција и постали су дио режима”.

“Влада тзв. изборног повјерења програмски реализује раније дефинисану политику чији су конкретни циљеви приступање НАТО-у, отворена дискриминација и насилна асимилација српског народа у Црној Гори, отимање преосталих ресурса ове земље и сервилно служење западним центрима моћи”, оцијенио је ГО Нове.

Нова је, како су казали, противник не само ове власти него и таквог начина резоновања по коме политичке странке прихватају да се све битне одлуке за овај народ и ову земљу доносе “тајно у НАТО штабовима, а положај политичара зависи од сервилности коју покажу у односима са представницима појединих амбасада или њихових локалних агентура у Црној Гори”.

ГО је оцијенио да је ДФ, као једина опозициона групација која није преговарала и потписивала споразуме са режимом или ушла у коалицију са ДПС-ом, има посебну обавезу према опозиционим бирачима.

“Нова српска демократија, као најјачи конституент ДФ-а, има додатну одговорност за наставак борбе коју смо започели прије више од годину дана када смо донијели одлуку о организацији протеста и ванинституционалним методима борбе против режима“, наводи се у саопштењу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here