Насловна Политика НОВА: Лекић је био наш избор, кампања против ДФ-а одрадила своје

НОВА: Лекић је био наш избор, кампања против ДФ-а одрадила своје

10
ПОДИЈЕЛИ

,,Миодраг Лекић је био наш избор. Позивајући га да стане на чело ДФ урадили смо оно што је до тада било незамисливо на политичкој сцени Црне Горе. До тог времена је и најмањи лидерчић неке новоосноване ванпарламентарне странке сматрао да је позван да иницира окупљање опозиције или износи велике планове за будућност Црне Горе, вјерујући да је његовом иницијативом истовремено дефинисано и гравитационо језгро око кога треба да се окреће политички живот“, навели су данас у Новој српској демократији у саопштењу за јавност. nova_srpska

У Новој сматрају да су први понудили ванстраначку личност у виду Лекића, и да су однијели побједу на предсједничким изборима. Међутим државни апарат, изборне крађе и манипулације режима одрадиле су своје.

„Процијенили смо да дугогодишње искуство Миодрага Лекића у извршној власти, дистанцирање од свакодневне политичке борбе која носи велике политичке ризике, чак и опасност од прљаве и ниске кампање недораслих и незрелих политичких противника, а на другој страни успјешни јавни наступи у тешким ратним временима, обезбјеђују одређену предност за опозициону побједу на предсједничким и парламентарним изборима. Нажалост, та заједничка процјена није била добра, јер ти циљеве нису остварени због изборних крађа и манипулација режима„, стоји у саопштењу НОВЕ.

У времену послије локалних избора у Подгорици, јака медијска кампања усмјерена против ДФ-а узела је данак, и поред напора челних људи из НОВЕ да одбране Фронт од истих.

,,Успостављајући ДФ, заједнички смо дефинисали програмска и организациона начела као и систем одлучивања, који је, преузимајући функцију предсједника, Лекић и прихватио. Након локалних избора у Подгорици, из центара ван ДФ-а, покренута је снажна медијска акција усмјерена на преуређење ДФ супротно принципима на којима је формиран. Нова српска демократија је претходних мјесеци уложила велике напоре да одбрани Фронт, очува начела на којима је настао, снажно подржавајући предсједника ДФ. Нажалост, напори нису уродили плодом„.

Лекићев одлазак представља принципе на којима се ДФ изградио „свако је добродошао у овом политичком савезу, али и свако може да га напусти“. У Новој су показали задовољство чињеницом, да је ДФ опстао са свим својим конституентима.

Управо смо обавијештени да се Миодраг Лекић јавно повукао са мјеста предсједника Демократског фронта. Он је искористио принцип који је више пута промовисао: да свако може слободно ући или изаћи из овог политичког савеза, уколико процијени да му је он тијесан и да се не осјећа добро у њему.

Радује нас чињеница што су сви кључни конституенти ДФ одлучили да наставе заједничко дјеловање поштујући утврђене принципе, са непромијењеним програмским циљем бескомпромисне борбе против диктаторског режима. Миодраг Лекић ће остати упамћен као дио једног драгоцјеног искуства, које ће ДФ-у помоћи да настави у даљем раду квалитетније без обзира на његову одлуку да напусти овај политички савез, и као што нас је јуче обавијестио, оснује властиту политичку партију„, закључује се у саопштењу Нове српске демократије.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Mislim da gospodo iz Nove zaobilazite cinjenice i da je ideja da Lekic bude predvodnik opozicije starija od naziva Vase stranke…Ideju prvi je plasairao u javnost Predrag Bulatovic, a kasnije je nudjeno i Vama i PZP da doticni gospodin bude kandidat udruzene opozicije na predsjednickim izborima sto ste tada i Vi i PZP odbili….

  • 0
   0

   Prvi su o Lekicu kao o faktoru koji treba da okupi opoziciju (2002) progovorili tadasnji predsjednici tadasnjih Srpske narodne stranke i Narodne stranke Bozidar Bojovic i Dragan Soc.SNP je tada bio protiv toga.

   • 0
    0

    NIje istini za Šoća. Opet neki preživjeli član pokojne Narodne stranke pokušava sa sitnim obmanama. ISKLJUCIVO I SAMO DR: BOŽIDAR BOJOVIĆ JE INICIRAO TU I TAKVU IDEJU.

 2. 0
  0

  Nema ve sad Drazevci- ne zanimate me ni VI ni vasa prirepna parta Medojevica- vi ste KRIVA sto se rascerali Leku..! Stram da ve je, za vas- NIKAD, za Leku uvek jer je covek ispao i od rijechi.

 3. 0
  0

  Jasno je da je prije pola godine Medojevicć počeo da minira Lekića. Mandić nije imao snage ili je loše procijennio, nije se suprostavio tome.Priznali ili ne, Medojević je tako postao NEZVANIČNI lider i njegove prikrivene ambicije će sve više isplivavati. To će ubrzo biti i razlog pucanja cijelog Fronta.Čast Lekiću ali pokazačlo se da mu pratioci ne posjeduju adekvatan kapacitet za njegove ideje.

 4. 0
  0

  Puna podrska najboljem covjeku i uvazenom profesoru Lekicu.Dosta je vise mlataranja Andrije Mandica,vjecitog opozicionara bez ikakvih rezultata.Svi za Miodraga Lekica!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here