Насловна Политика НОВА: Пронаћи налогодавца напада на директора РТЦГ-а

НОВА: Пронаћи налогодавца напада на директора РТЦГ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Нова српска демократија оцјењује да је веома важно да полиција под хитно открије оне који су покушали да угрозе живот директора РТЦГ, Рада Војводића, а посебно је важно да се пронађу налогодавци овога чина.

nova_srpska logo

„Овакав напад на првог човјека Јавног сервиса говори о томе да је степен безбједности у Црној Гори на најнижем нивоу, а и бројни други примјери показују да разне криминалне групе без икаквог страха од институција угрожавају сигурност грађана“, кажу из НОВЕ.

Сматрају да је за овакву атмосферу искључиви кривац  актуелна власт и људи из њеног врха који су, према свему што раде, постали криминалци који глуме политичаре. „Они су створили атмосферу страха у друштву, првенствено својом отвореном сарадњом са разним ликовима из свијета организованог криминала и стављањем под своју контролу свих државних институција, а нарочито оних које би требале да се боре против криминала и корупције.“

„Познато је да је ТВЦГ недавно емитовала серијал ,,Механизам“ који се бавио одређеним криминалним радњама појединаца из врха режима, прије свега пословима такозване Маровићеве групе, па се надамо да су полиција и тужилаштво имали у виду ову чињеницу, ако су уопште и заинтересовани да се расвијетли овај тежак инцидент. Сумњамо да ће овај случај бити ријешен, али тражимо да ова медијска кућа настави са емитовањем емисија у којима се разоткривају криминалне радње у које су укључени и други из врха власти, а нарочито афере попут ,,Лименке“ и Телекома, које би се бавиле улогом Мила Ђукановића и његове екипе у овим незаконитим пословима“, додаје се у саопштењу НОВЕ.
   
„Подсјећамо да се у Црној Гори у континуитету врше напади на новинаре и медијске куће, и да готово ниједан од тих случајева није истражен до краја. Кад се има у виду тај податак, онда је јасно да у Црној Гори не постоје ни основне слободе, и да се потпуно отворено врши прогон медија и новинара“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here