Насловна Поглед Нова књига Хилари Клинтон отклања све сумње: Још увијек не зна зашто...

Нова књига Хилари Клинтон отклања све сумње: Још увијек не зна зашто је изгубила изборе

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: РТ

Нова књига Хилари Клинтон отклања све сумње – још увијек не зна зашто је изгубила изборе, овако је РТ (Russia Today) оцијенила нову књигу бивше америчке секретарке Хилари Клинтон, која се зове „Шта се десило“. Клинтон у свом преслишавању о предизборној кампањи за предсједника, успијева да окриви све осим себе.

„Судећи по њеној књизи, не постоји велики аутобус у који би стали сви они људи које Клонтон жели да баци под њега,“ наглашава новинарка Данијел Рајан и истиче: „Наслов њене књиге говори да ни годину дана касније, Клинтон изгледа још увијек не схвата шта се десило на изборима 2016. године“.

У књизи она изнова криви Русију и њеног предсједника Владимира Путина за свој епски пораз и шокантну побједу Доналда Трампа, али се сада појављују и нови кривци.

Њен бијес сада је усмјерен и на Бернија Сандерса, који јој је био главни конкурент међу демократама. Она га оптужује да је довео у питање њен карактер који је према њеном мишљењу изузетно богат. Клинтон за свој пораз криви и медије јер су, како наводи у књизи, дали превише бесплатног простора Трампу а уједно се превише посветили њеном скандалу са имејловима.

Крива је и глумица Сузан Сарадон јер је није подржала (подржала је Сандерса), а није прескочила ни да окриви ни, како је навела „омраженог“ Џулијана Асанжа који је објавио њене мејлове преко Викилиска. Она га је назвала лицемјером који се прави да је шампион транспарентности али се тешко може рачунати као такав када је „помагао Русији и Путину тако што је објавио информације које су нашкодиле њеној кампањи“.

Крив је и Обама

Највише изненађује, наводи РТ што је на новом списку криваца завршио и Барак Обама.

„Да је он одржао говор у којем би упозорио Америку да је под нападом Русије, можда би више људи пришло мојој кампањи. Све би било другачије,“ пише Клинтон.

Рајан оцјењује да њена књига говори о томе да Клинтон више није у стању да спозна стварност.

„Клинтон зна да је Трамп упадао из скандала у скандал, из лажи у лаж и да је био готово немогуће изгубити од таквог противника – зато и не престаје да рационализује свој пораз окривљујући за њега све осим себе,“ наглашава Рајан.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Najozbiljnije, kada osoba koja je bila skoro na mestu vođe najjače supersile u svetu ima ovakav psiihopatološki odnos prem svemu i svakome, uz to misli da su njene paranoične predstave o realnom svezu i odnosima, jedina istina, a sve ostalo usmereno protiv nje, onda se svet i celokupna kritična javnost nalazi u ozbiljnim problemima.

    Klintoni sa doktrinom za 21 vek su uspsotavili bar kao simbolične figure otvorenu manipualciju i pomeranje granica preko zakosnke i etičke osnove kao osnovnu vrednost elite. Iz ove knjige proizilazi da je Klintonova iskreno iznenađena, čak i uvređena (Šojić Srećko je moralni i ntelektualni gigant za nju i supruga) što ta samorazumljiva nova vrednost protkana kroz veliki deo sistema u neđuvremenu nije pršao sa njom ovoga puta. Dobro je što nije prošao, ma šta ko mislio o Trampu, i odnsu na nju mnogo bolje rešenje, a oboje daleko od problema na kojima su isplivali do samog vrha.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here