Насловна Насловна НОВА: Ђукановићу, Вујановићу и Маровићу прича о патриотизму је маска за нове...

НОВА: Ђукановићу, Вујановићу и Маровићу прича о патриотизму је маска за нове преваре

2
ПОДИЈЕЛИ

,,Историја Европе је регистровала не мали број опскурних ликова који су због издаје властите државе, народа и војске, од стране завојевача привремено постављани за вршиоце власти у заузетим или окупираним земљама. Историја такође биљежи да је највећи број тих срамотних личности веома лоше завршио, јер се издаја у коначном никада и нигдје није показала као добар и срећан избор. Заслужену казну не може спријечити ни политичка полиција, државни криминалци, корумпирани тужиоци и судије, па чак ни лукава медијска кампања о савременим трендовима, незадрживим историјским процесима, рационалним изборима, модерним и успјешним политикама. Када дугови дођу на наплату, брзо ће заћутати и промијенити “плочу” плаћени полицајци, тужиоци, судије, аналитичари, купљени савезници и услужни медији“, наводи се у саопштењу Нове српске демократије.

nova_srpska

Из ове опозиционе партије су се осврнули на јучерашње гостовање предсједника Црне Горе, Филипа Вујановића у емисији ,,Жива истина“ код Дарка Шуковића.

,,Синоћ смо имали прилику да у не баш “предсједничкој пози”, а још мање у одговорном јавном наступу видимо Филипа Вујановића и чујемо читав низ лицемјерних и неистинитих реченица. Посебно је била “дирљива” његова забринутост за Суторину. Вујановић и његове партијске колеге годинама су ћутали на разне пријетње Црној Гори, а сада су се одједном узјогунили и гласно одредили. У међувремену су се више пута ,,потрудили“ да понизе Црну Гору и да нас уведу у свађу са традиционалним пријатељима, а да оне који пријете нашим територијама и који су нас раније чак и војнички нападали, представе као партнере и пожељне пријатеље који нас не угрожавају већ нам помажу. И сада, када Филип Вујановић глуми одлучног предсједника који одбија међународну арбитражу везано за границе Црне Горе, то дјелује јадно и смијешно, јер се сјећамо како је срамно признао тзв. државу Косово директно рушећи територијални интегритет и границе братске Србије. Чак има и потребу да измишља причу о некаквим сјајним односима са државом Србијом којој су он, Светозар Маровић и Мило Ђукановић задали најнижи, најподмуклији и најсрамнији ударац одлуком о признању дијела њене територије за независну државу“, наводи се у саопштењу.

У Новој су се осврнули и на апсурд ,,ДПС патриотизма“, који се осликава у недавној посјети ратног злочинца Хашима Тачија 

Hasim-Taci-Milo-Djukanovic

,,А о бризи за Црну Гору можда понајбоље говори понашање црногорске власти током НАТО агресије из 1999. године када су ове чувене патриоте били у истом строју са онима који су рушили Црну Гору и убијали њене грађане. Недавно је у Подгорици боравио ратни командант терористичке ОВК Хашим Тачи, њихов савезник из 1999.године, тако да смо имали једну трагикомичну ситуацију да је лажни предсједник Црне Горе примио лажног потпредсједника владе лажне државе. Лаж је, наравно, читава политика ДПС-а, а нарочито њихов патриотизам. Руководство те странке није срамота да призна оно што није никаква тајна ни у међународној заједници ни у Црној Гори -да су због властитог богаћења прво опљачкали државу на чијем су челу били, а након тога због потребе очувања власти по сваку цијену постали издајице. Они, нажалост, нису власт суверене државе која би требала да води искључиво рачуна о интересима грађана Црне Горе. Они су само вршиоци власти, па свјесни свог жалосног положаја, слиједе политику која је доминантно у функцији центара изван Црне Горе. Кад Ђукановић, Вујановић и Маровић почну да машу са патриотизмом, онда грађани треба да се припреме за неку нову превару, пљачку или изборну крађу„, закључују у Новој српској демократији.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here