Насловна Архива Нова грађанска непослушност због мајки: Блокада никшићких семафора (ВИДЕО)

Нова грађанска непослушност због мајки: Блокада никшићких семафора (ВИДЕО)

9
ПОДИЈЕЛИ

Као што је и најавио у нашој емисији „Недељом у 21“ грађански активиста и вођа „Отпора безнађу“ Марко Милачић покренуо је „грађанску непослушност“ како би указао на проблеме у црногорском друштву а прије свега на протесте мајки са троје и више дјеце које су данас почеле свој осми дан штрајка глађу а двадесети дан протеста.

Он је синоћ најавио да ће Влада, ако не послуша мајке, имати врло брзо ново изненађење и нову демонстрацију слободе.

Мајке из Никшића блокирале су данас на пола сата главну саобраћајницу у Подгорици тзв. Никшићке семафоре. Оне су овом ненајављеном блокадом хтјеле да пошаљу поруку Влади Црне Горе. Након блокаде мајке из Никшића су кренуле пјешке до центра града и Скупштине Црне Горе да се придруже осталима.

Blokada raskrsnice. Majke Nikšića!

Geplaatst door Marko Milačić op dinsdag 21 maart 2017

„Погледајте како је синоћ изгледала Слобода и како смо дочекали Прољеће, са Мајкама, уз Умјетност и Отпор,“ написао је Милачић на свом фејсбук профилу.

„Како је систем изгледао немоћно синоћ! Хтјели су да нас, једно по једно, при разлазу, хапсе, али смо формирали колону од аутомобила коју су штитили пјешаци, док нијесмо дошли до краја Булевара и отишли.

Систем је, вјерујте ми, немоћан у односу на нас, када смо синхронизовани и жељни слободе,“ казао је Милачић о синоћној блокади Блажовог моста који се налази у непосредној у близини Скупштине Црне Горе гдје протестују мајке.

9 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Sacekajte, ove traze da se zakon povuce ili mijenjaju vlast? Nesto mi izjave ove Jankove sestre nijesu jasne. I to nijesu Niksicani, to je rodbina, frontovci iz Dragove Luke i uglavnom DF iz Niksica, sklonili samo one upadljive i svima poznate.

   • 0
    0

    Да се мијења власт, наравно. Имаш ли проблем с тим? Добро си их разврстао и пребројао. Очно или ушно?

 1. 0
  0

  Savković: “Moramo pokazati Crnoj Gori da možemo mirno i dostojanstveno smijeniti vlast… Ovo je ultimatum.”
  A hoćete da smijenite vlast? Pa tako recite. Malo po malo ova farsa od protesta pokazuje svoje pravo lice.

  • 0
   0

   Evo vam ga – komentar
   Za muštuluk svima kojima je „Rakovic“ prozor u svijet …pa i našem Maśi Miličiću
   „…Tilerson pozvao Senat da ratifikuje članstvo CG u NATO…Tilerson je članstvo Crne Gore u NATO obrazložio riječima da je to „veoma u interesu SAD“…Učešće Crne Gore na samitu NATO u maju kao punopravnog člana, a ne posmatrača, poslaće snažan signal o transatlantskom jedinstvu“…
   E pa samo da shvate svi ovi ultradensi faktori…Crna Gora je u 2 rata bil asaveynik Amerike…i Džon Mekejn nij eobičan sraf u mašineriji…A vi se držite
   Renda Pola…- svako dobro braćo Srbi …ovaj segment smo zatvorili
   „…Tilerson je u pismu lideru republikanske većine u Senatu, Miču Mekonelu, naveo da bi bilo „od ogromne pomoći“ kada bi Senat na vrijeme zakazao glasanje o ratifikaciji do učešća Trampa na samitu NATO u maju. „

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here