Насловна Политика НОВА: ДПС последња партија која може да прича о ,,цетињским“ корјенима

НОВА: ДПС последња партија која може да прича о ,,цетињским“ корјенима

2
ПОДИЈЕЛИ

,,Нова српска демократија није изненађена данашњим ставом ДПС-а да све партије ,,чији коријени нијесу на Цетињу“ напуште тај град. Таква екстремистичка изјава је у складу са логиком и идеологијом ДПС-а и манирима предсједника те странке и њеног новог идеолога Тарзана, само што је у овом случају један очигледни политички аматер, нагло ,,истрчао“ и разоткрио позадину тога пројекта“, наводи се у саопштењу Нове српске демократије.cetinje_negoseva ulica

НОВА сматра да српска политичка мисао има корјене утемељене на Цетињу, нарочито кроз Петровиће. Додају и да је оваква изјава неправедна према другим мјесним заједницама, које чак не припадају општини Цетиње, а које су више дале свраћању статуса престонице овом граду.

,,Нова српска демократија се не препознаје у овој пријетњи, јер српска политичка и национална мисао има најјаче коријене и утемељење у овом граду и стварала је Цетиње, нарочито кроз Петровиће. Међутим, овакви ставови ДПС-а су некоректни према некима другима, који су 2006. више помогли да Цетиње буде престоница него бројна чувена историјска мјеста у овој општини. Ево, напримјер, Горње и Доње Миде у општини Улцињ су више гласова приложиле за независност Црне Горе и да Цетиње буде престоница, од многих цетињских мјесних заједница и поставља се питање чему овакве пријетње, и о каквим се коријенима ради. ДПС је сигурно последња политичка опција која може говорити о корјенима на Цетињу и Црној Гори, јер је ова странка мијењала политичке позиције више пута и као таква она нема коријене нигдје, осим што понашање њеног врха често подсјећа на неке кругове из Чикага тридесетих година прошлог вијека“.

Oваква изјава ДПС-а је чист шовинизам, проткан примитивизмом, и подсјећа на доба деведесетиј, када је локална власт слала ,,тољагаше“ како би се обрачунала са политичким неистомишљеницима.

,,Ако је циљ овакве изјаве био да се неком политичком противнику запријети протјеривањем са Цетиња, јер нема ту ,,привилегију“ да одатле вуче коријене, онда се ради о примитивизму и чистом шовинизму и призивају се методе са почетка прошлог вијека када је власт са Цетиња на своје политичке неистомишљенике слала бајичке ,,тољагаше“. Данашња власт, оличена у ДПС-у, највише се ослања на крађу, удбу и организовани криминал, који, ипак, неће бити довољни да спријече одлазак ове партије у политичку прошлост“, закључују у НОВОЈ.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Bravo NOVA, ima li Lekić kakvo misljenje o ovom sovinizmu na CT? On tamo ima čak i odbornika Batricevica koji piše ustaške tekstove protiv Srba i SPC.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here