Насловна Политика НОВА: Маровићева политичка каријера је поништена

НОВА: Маровићева политичка каријера је поништена

7
ПОДИЈЕЛИ

,,Ако је тачан податак да је у фебруару 1998. године породица Светозара Маровића отворила тајни рачун у швајцарској банци, о коме се ништа није знало до сада и поред јасне законске процедуре пријаве имовине државних функционера, онда смо дужни да констатујемо да је његова политичка каријера данас поништена попут таксене марке“, наводи се у данашњем саопштењу Информативне службе Нове српске демократије, поводом писања медија о тајним рачунима породице Маровић.

Из НОВЕ су поручили да ће саопштавање чињеница везаних за огромне количине новца који се налазе, или су пролазили преко тајног рачуна чланова породице Маровић, ипак представљати другоразредни скандал у поређењу са оним са чим ћемо се ускоро упознати када се ,,отворе“ послови и дјеловање „првог политичког и криминалног ешалона у Црној Гори“.

Из ове странке подсјећају да су још раније поручивали будванским функционерима ДПС-а да раскринкају  криминалне радње врха партије.

Нова српска демократија је више пута позивала Светозара Маровића, Ђорђа Пињатића, Рајка Куљачу, Лазара Рађеновића и Бора Лазовића, да саопште оно што знају везано за криминалне радње других функционера из врха ДПС-а. Међутим, очигледно је да се ради о страшним и језивим тајнама којима режим држи затворена уста будванским функционерима, или је у питању огроман страх, када и поред хапшења, притварања и осуђивања нико од њих није хтио ни ријеч да проговори о другим функционерима ДПС-а, који су суштински одговорни за њихово понижење, а истовремено представљају кључне фигуре у криминалним пирамидама, каже се у саопштењу и додаје да не постоји дилема да ће сви и даље ћутати о свему овоме, а ако треба и „отићи у Спуж ако шеф то тражи, јер они добро знају да монструозни режим у чијој су изградњи и сами учествовали може да их казни и немилосрдније. Зато се радије опредјељују за осрамоћеност осуђеника него неку другу поштенију варијанту борбе којом се ризикује изненадно скраћење живота“.

У Новој српској демократији сматрају да је ово ново ,,цурење информација“ из самог врха ДПС-а позив свим противницима протеста, да размотре поново своје ставове. У свакој другој демократској земљи, оваква информација би извела народ на улице, а у Црној Гори имамо чињеницу о пљачки, како избора, тако и државне имовине.

svetozar marovic

,,Вјерујемо, такође, да ће подаци који су се данас појавили дјеловати отрежњујуће на све оне који су по упутствима режима, или из наивности и страха претходних дана ширили негативну причу о организацији опозиционих протеста, афирмишући тзв. политику амандмана којом се треба супротстављати овако опасној и бројној организованој криминалној групи. Само овај податак и сазнање би у свакој демократској држави био довољан разлог за протесте, а камоли чињеница да је у Црној Гори опљачкана државна имовина и покрадени избори“, каже се у саопштењу.

Овим новим информацијама може се повући паралела са драконским промјенама политике ДПС-а, прије свих Мила Ђукановића и Светозара Маровића. Некада је врх ове политичке партије снажно подржавао СРЈ, Републику Српску, Републику Српску Крајину, али је због новца промјенио курс своје политике. Такав заокрет у политици, сматрају у НОВОЈ, изучаваће како историчари, тако и психијатри.

Број новоотворених тајних банкарских рачуна у Швајцарској, Италији, Кипру и другим државама најбоље ће појаснити изненадну промјену код већине важних играча који су се у јединственом ДПС-у „опредијелили“ за нову политику.  Улога крвавог новца из тих времена и тајни рачуни, били су главни разлог због кога је комунистичка сиротиња која је тада преузела ДПС одустала од традиције петровићевске Црне Горе и државног заједништва са Србијом“, закључује се у саопштењу Нове српске демократије.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Vjerujem, ali nemam nikakvih dokaza, da je ovaj funkcioner uzeo mnogo više od ove cifre. Pitam se koliko čovjek treba da ime novca da bi napravio svadbu sinu na kojoj se samo za muziku potroši stotinak hiljada eura.
  Da imamo opoziciju vlasti (a ne državi) ovakvi funkcioneri bi bili davno tamo đe treba da budu!

  • 0
   0

   Bido vi ne biste samo njih da uništite, vi biste da uništite sve crnogorsko. Ponekad mi ličite na one iz Isil-a što ruše ostatke spomena na neke predhodne epohe.

 2. 0
  0

  Bido oni vam služe kao navodni povod za vasu skrivenu namjeru da uništite sve što je crnogorsko u prefiksu. Ponekad mi ličite na one iz Isil-a koji ruše sve što predstavlja neke druge epohe i civilizacije.

 3. 0
  0

  Ambicija da se vozi Mercedes 500, a tek sve ostalo, uvjek košta para i živaca! Sve skupa, manje je glavobolje s Golfom, ma što on značio!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here