Насловна Мозаик Ноле: Срби зарађују 200 евра, а ја да причам о 100 милиона?

Ноле: Срби зарађују 200 евра, а ја да причам о 100 милиона?

1
ПОДИЈЕЛИ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је не жели да прича о новцу, након што је постао први играч у историји који је на турнирима зарадио 100 милиона долара, јер, како је навео, просечна месечна плата у Србији износи 200 или 300 евра.

Новак је у осмини финала после доста муке са временом и противником савладао Роберта Баутисту Агута са 3:1 у сетовима после два дана борбе. Тим учинком постао је први тенисер који је зарадио 100 милиона долара у каријери.

После меча са шпанским тенисером и пласмана у четвртфинале, незаобилазно новинарско питање био је и коментар о тој нестварној суми новца, али Ђоковић није желео да прича о томе из поштовања и солидарности са становништвом у Србији, које живи од скромног примања.

„Ништа ми не значи што сам први зарадио 100 милиона долара од тениса, јер то долази као последица успеха у спорту који волим. На шта би личило да причам о толиком новцу, а у Србији је просечна плата 200 или 300 евра. Медији то превише потенцирају“, рекао је Ђоковић после меча са Баутистом Агутом.

Наредни ривал српском тенисеру у четвртфиналу Чех Томаш Бердих који је у три сета савладао Шпанца Давида Ферера

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here