Насловна Друштво Ноћни вукови добили 50.000 долара од Кремља за уједињавање словенских народа

Ноћни вукови добили 50.000 долара од Кремља за уједињавање словенских народа

2
ПОДИЈЕЛИ

Највећа бајкерска група у Русији „Ноћни вукови“ добила је финансијску помоћ предсједника Владимира Путина од 3,1 милиона рубаља (50 хиљада долара) за „уједињавање братских словенских народа“, пренијели су данас московски медији.

„Руски мотоциклисти“, како се званично зову, које предводи Александар Золдостанов – „Хирург“, добили су финансијску подршку Кремља за пројекат „Словенски свијет“.

У захтјеву је наведено да је ријеч о „мотоциклистичким и аутомобилским релијима, усмјереним на уједињавање братских словенских народа путем јавне дипломатије“.

Институција предсједничких грантова за невладине организације постоји од 2006. године, али је постала актуелна након што је Државна Дума донијела закон о „страним агентима“, који је онемогућио финансирање НВО из иностранства.

Према подацима Фонда за борбу против корупције, „Ноћни вукови“ су током 2013. и 2014. године добили на основу те помоћи 56 милиона рубаља.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da ne voze slučajno Zaporošce ili Lade? Da ne nose tradicionalnu kozačku nošnju? Voze američke motore i nose kožne jakne, možda i nesvjesno odaju počast američkoj kulturi i američkom načinu života. A kada ih čovjek zatim vidi sa pravoslavnim popovima, stvarno da umreš od smijeha.
    Sledeće ljeto u Porto Montenegro svraća Gambol reli, obavezan događaj za sve ljubitelje automobilizma, a ovi motociklisti koje prati miris tamjana neka idu odakle su došli.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here