Насловна Поглед Укуцај: FEMA camp

Укуцај: FEMA camp

ПОДИЈЕЛИ

USA zastava1

Добар читалац знаће како се провео јунак чувене Матавуљеве приповијетке „Поварета“, кад се оно био скинуо из морнаричке службе, и вратио на оток. Најрођенији му нису вјеровали да је у прекоморским земљама видио људе жуте, и људе црне…

Море је било и остало чудо, не само као саобраћајни флуид, него више као цивилизацијски, и надасве сазнајни. Свашта причају морнари, официри, и капетани. Да није тих казивања не бисмо знали какве информативне злочине чине маинстреам медији из дана у дан – не објављујући факте. Свак ко укуца ФЕМА цамп добиће слике неког од преко 800 ФЕМА кампова широм УСА, снабдјевених милионима пластичних ковчега довољно великих за 4-5 лешева?!

Зашто се не говори о овим радњама, стањима и збивањима? И: није ли прећуткивање веома рјечито?

Војни повратници из Авганистана и Ирака свакодневно размјењују искуства на интернету, и износе детаље. Обуке у САД подразумијевала је и тестове о психолошкој спремности да под одређеним околностима пуцају у сународнике – Американце, укључујући пријатеље и чланове породице. „Мартиал Лаw“ да ли се може упоредити са законима нацистичке Њемачке а ФЕМА кампови са концентрационим логорима?

Патриотски тамошњи закон, казују поморци по конобама и слободарским кућама, омогућава хапшење и задржавање људи у затвору на неограничено вријеме, што може бити и доживотно!, без икаквог суда, и доказа да је тај и тај одговоран за било шта.

Јужна Каролина недавно је правно ријешила проблем бескућника. У августу је град Колумбија имао проблем: славила се 50-годишњица покрета за грађанска права, и много је свијета дошло у град из свих крајева Америке, па се није смјела да види силесија бескућника. Зато је градско вијеће бескућништво прогласило злочином. Једногласно је одобрен план по коме је дангубљење и јавно уринирање – криминална активност. Клошарима је понуђен избор: ФЕМА камп или затвор. Јужна Каролина отворила је позивне центре за становнике: кад год видиш бескућника, а ти га пријави!

Слична ствар дешавала се 1940. Али ми не говоримо о Њемачкој.

Амерички ФЕМА кампови окружени жицом и камерама, осмишљени су – по информацијама из саме ФЕМЕ – да пруже уточиште у случају временских или каквих других непогода.

Помало је нелогично да се куће у мртвом граду Детроиту продају за долар, а не може се наћи смјештај за људе осим у ФЕМА камповима?

„Мислим да сви знамо шта се догађа“, казују поморци, јер су видјели свијета.

Многи се слободоумни Американци питају гдје се дедоше толики бескућници преко ноћи?!

Видимо ли ми бескућнике?

Ако је одговор потврдан, имамо још пар година за нас… мало времена…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here