Насловна Друштво Њемачки шпијун пропагирао секту

Њемачки шпијун пропагирао секту

0
ПОДИЈЕЛИ

Томас Ледерстатер, шпијун из Немачке који је 3. јула преминуо у Борчи, на западу Европе је познат и као вођа једног верског култа.

njemacki spijun

Тренутно главна мистерија за српске безбедносне службе и полицију је полицијска значка Немачке са његовим именом и сликом, која је нађена у стану који је изнајмио.

Док не стигне вештачење значке, српску полицију узнемирава и то што су код преминулог пронађена документа са детаљним описима неких терористичких напада у свету у последњих 15 година, кретање руских подморница, подаци о терористичким акцијама Исламске државе…

„Полицијска значка је на вештачењу како би се утврдило да ли се ради о оригиналу. Оно што за сада знамо од колега из Немачке је да особа са тим именом није никада била запослена ни у тамошњој полицији, ни у њиховој служби БНД. Према неким информацијама, изгледа да је Ледерстатер био и привођен у Минхену 2010. године„, каже за “Блиц” извор из безбедносних служби упознат са истрагом случаја.

Према сазнањима немачких новинара из “Билда” и “Велта” са којима је “Блиц” јуче разговарао, особа под именом Томас Ледерстатер је била под присмотром немачке полиције због узнемиравања грађана.

Ради се о верском фанатику, који је пре пет година насумице слао грађанима СМС поруке са текстом: “Мајка Божија вас упозорава…“ пропагирајући једну секту. Грађани који су добили поруке су све пријавили полицији„,  кажу колеге из Немачке.

Његова породица, која живи у Минхену, пријавила је његов нестанак пре неколико дана, а у четвртак их је полиција обавестила да је он мртав. Били су изненађени кад су чули да је умро у Србији, јер нико од њих није ни знао да је тамо отпутовао.

Опис верског фанатика Ледерстатера, како наводи извор “Блица” из полиције, поклапа се са траговима који су нађени у стану у Борчи.

Највише је нађено верских текстова, са истраживањем о различитим тумачењима Библије. Доста докумената буквално задире у сатанизам„, каже наш извор. 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here