Насловна Политика Њемачка се плаши визне либерализације за Украјину, Грузију и тзв. Косово

Њемачка се плаши визне либерализације за Украјину, Грузију и тзв. Косово

0
ПОДИЈЕЛИ

Све је веће незадовољство у круговима њемачке власти око планова ЕУ о укидању виза за Грузију, Украјину и тзв. Косово због опасности од пораста лоповских банди и новог налета миграната, саопштава њемачки лист „Велт“, а преноси „Спутњик“.

Како сазнаје лист, забринутост на ту тему истакао је министар унутрашњих послова Њемачке Томас де Мезијер.

Посебну бригу њемачким безбједносним службама у последње вријеме задају криминалци из Грузије, а према последњим информацијама, организовани криминал у Њемачкој је у значајном порасту.

Њемачка се на тај начин залаже за убацивање специјалне клаузуле према којој се безвизни режим за поједине земље по потреби може укинути. Француска је, додаје лист, са том иницијативом солидарна.

Овакав став Њемачке и Француске могао би да изазове незадовољство у Бриселу, као и у земљама Источне Европе, истиче „Велт“.

Многи њемачки политичари осим Мезијера противе се укидања виза, а између осталог о томе је говорио и бивши министар финансија и члан Међународног комитета Бундестага Пер Штајнбрик.

„Све док се не ријеше унутрашњи проблеми еврозоне, не регулише мигрантска криза, док год Европа и Русија не постигну договор о читавом низу питања… Ја се залажем за мораторијум на улазак у валутну унију, ширење ЕУ и НАТО-а, као и укидање виза“, рекао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here